Ιταλία: Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών – Με σταυρούς και φασιστικούς χαιρετισμούς οι διαδηλωτές [photos]

Photo Διαδηλωτές σε συγκέντρωση κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού στη Ρώμη, Ιταλία, 09 Οκτωβρίου 2021. EPA/GIUSEPPE LAMI μέσω ΚΥΠΕ




Ένταση επικράτησε μεταξύ αντιεμβολιαστών διαδηλωτών και αστυνομίας στην κεντρική πλατεία του Λαού της Ρώμης, το Σάββατο το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και πάλι στοιχεία της ιταλικής ακροδεξιάς και μέλη νεοφασιστικών οργανώσεων. Δεν έλειψαν και οι απαγορευμένοι, φασιστικοί χαιρετισμοί, με τεντωμένο αντίχειρα.

Οι διαδηλωτές κλότσησαν τρία οχήματα της αστυνομίας και πέταξαν καρέκλες των καφέ μπαρ, σε όργανα της τάξης. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση γκλομπ. Μπροστά από το κυβερνητικό Μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψεις νερού, ενώ κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στα γραφεία του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, CGIL.

Με σταυρούς αλλά και φασιστικούς χαιρετισμούς διαδήλωσαν οι συγκεντρωμένοι. EPA/GIUSEPPE LAMI μέσω ΚΥΠΕ

Η ένταση αυξήθηκε όταν ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, για την οποία δεν είχαν λάβει σχετική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, στην Ιταλία θα μπει σε ισχύ το «πράσινο πάσο εμβολιασμένου», το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Πλακάτ με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να απεικονίζεται ως Χίτλερ. EPA/GIUSEPPE LAMI μέσω ΚΥΠΕ

Στο μεταξύ, το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωναϊού.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ιταλία : Χαλαρώνουν τα μέτρα στον Πολιτισμό-Αθλητισμό-Κέντρα διασκέδασης : Απαραίτητα “πράσινο” πάσο και μάσκες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: