Γκλομπ και ξύλο στο Γουέμπλεϊ: Συμπλοκές Άγγλων αστυνομικών και Ούγγρων οπαδών [video]

Photo Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και Ούγγρων οπαδών στο Γουέμπλεϊ. Screenshto via Youtube News




Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο στάδιο Γουέμπλεϊ μεταξύ Βρετανών αστυνομικών και των Ούγγρων οπαδών που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν το ματς της εθνικής τους με την Αγγλία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, περίπου 600 Ούγγροι στριμώχτηκαν σε μια μικρή γωνιά του γηπέδου, φορώντας τα μαύρα μπλουζάκια των Ultras που ακολουθούν την Εθνική ομάδα τους σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης. Στη συγκεκριμένη κερκίδα μπήκαν οι σεκιούριτι του γηπέδου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, τα οποία στιγμάτισαν την αναμέτρηση πριν το ξεκίνημά της.

Στη συνέχεια κατέφτασε στο σημείο ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών, που άρχισαν να χτυπούν με τα γκλοπ τους οπαδούς, πολλοί εκ των οποίων ανέβηκαν στο κιγκλίδωμα «απαντώντας» με κλωτσιές προς τους αστυνομικούς και τους σεκιούριτι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν μετά από λίγο, σε μία φυσούνα και στο σημείο πήραν θέση ειδικές ομάδες καταστολής των αστυνομικών αρχών, με τα πνεύματα να ηρεμούν.

Υπενθυμίζεται ότι στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο εθνικών στη Βουδαπέστη, οι Ούγγροι οπαδοί στην Puskas Arena πέρα από την εχθρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αλλά και τα δεκάδες ποτήρια που πετούσαν συνεχώς προς τους Άγγλους διεθνείς, έκαναν ήχους και κινήσεις μαϊμούς. Μάλιστα αποδοκίμασαν έντονα τη στιγμή που τα «τρία λιοντάρια» γονάτισαν για να στείλουν μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Το κομπιούτερ και όχι ο διαιτητής θα σφυρίζει το off side, λέει ο Βενγκέρ: Από το Μουντιάλ του Κατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: