Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

File Photo Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η σημερινή πορεία του ΑΚΕΛ μαζί με οργανώσεις και η έντονη αντίδραση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ για την κοινή δήλωση που θεωρούν ότι πλήττει την Κυβέρνηση, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

Επίσης στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων προβάλλεται η αναγνώριση του χαλλουμιού ως κοινού προϊόντος της Κύπρου σε παγκόσμια κλίμακα, η μεγάλη εισροή μεταναστών στην Κύπρο από την Πράσινη Γραμμή, η απορρόφηση κονδυλίων από την ΕΕ, οι διαφαινόμενες συμμαχίες για τις προεδρικές εκλογές και η δυστοκία στην αντικατάσταση του της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συνταγή ΑΚΕΛ για διχοτόμηση», αναφέρεται σε σκληρή απάντηση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ στην «κοινή δήλωση» που θα εγκρίνουν σήμερα ΑΚΕΛ και κομμουνιστικά κόμματα, σημειώνοντας πως αυτή πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εισροή εκατομμυρίων από κοινοτικά ταμεία. Αλλού προβάλλει συνέντευξη της επιστημονικής διευθύντριας στο Νοσοκομείο Αναφοράς Αμμοχώστου, Αμαλίας Χατζηγιάννη, για τα όσα έζησε δίπλα σε ασθενείς με COVID-19.

O «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Χαλλούμι – Hellim. Ένα προϊόν – Μια Κύπρος» γράφει ότι η Κύπρος ως σύνολο καθιστά το κυριότερο γεωργικό της προϊόν πλήρως αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα, θέμα για το οποίο μιλά στον «Π» ο Υπουργός Γεωργίας. Αλλού η εφημερίδα διερωτάται κατά πόσο ο πληθωρισμός είναι η επόμενη κρίση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Κυπριακό και διατυπώνει το ερώτημα «γιατί ο Γκουτέρες δεν έχει να πει κάτι;».

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «`Ναρκοπέδιο` η Πράσινη Γραμμή», γράφει ότι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αναφέρει στον «Φ» ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι πέραν των δυνατοτήτων της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρει σε συνέντευξή της στον «Φ» ότι η Βουλή απαιτείται να γίνει πρότυπο λειτουργίας. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία βάζει στον «πάγο» τα Ηνωμένα Έθνη.

Με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η σημερινή πορεία ισχυρό μήνυμα ενάντια στη διχοτόμηση» η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζητά εγκατάλειψη των ακροβατισμών στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι αποτελεί πρόκληση το αυξημένο ενδιαφέρον των μαθητών για τις Τεχνικές Σχολές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 50% των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων κινδυνεύουν άμεσα με εκποίηση.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο στενός κλοιός της ΑΗΚ συνεχίζεται» γράφει ότι υπάρχει ακόμα δρόμος πριν από τις φθηνότερες τιμές ηλεκτρισμού, παρά τα νομοσχέδια-ορόσημα που πέρασαν για άνοιγμα της αγοράς. Αλλού γράφει ότι ο ΔΗΣΥ έστειλε συλλυπητήρια για τον θάνατο του δικηγόρου και ιδιοκτήτη της Cyprus Mail, Ανδρέα Νεοκλέους. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να μας «απογαλακτίσει» από τα αυτοκίνητά μας, κάτι που δεν είναι εύκολο στην Κύπρο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παιχνίδια συμμαχιών για τις Προεδρικές», γράφει ότι ένα ειδύλλιο αναβιώνει μεταξύ Αβέρωφ και Νικόλα, τη στιγμή που ο Στέφανος μετρά τις κινήσεις του. Αλλού αναφέρεται σε «σιδηρά τείχη των ελληνικών θαλασσών» με την απόφαση για πρόσκτηση 3+1 γαλλικών φρεγατών. Αλλού αναφέρεται στο Κυπριακό, γράφοντας ότι η Νέα Υόρκη κλείδωσε το πισωγύρισμα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Σημερινή της Κυριακής» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εξ ανάγκης δύο μήνες παράταση στη Σπέχαρ!», αναφέρει ότι υπάρχει δυστοκία και στην αντικατάσταση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ. Αλλού αναφέρεται σε άλμα αποτροπής στην Ελλάδα και αμυντική τρύπα στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι παιδίατροι κάνουν έκκληση για εμβολιασμό κατά της γρίπης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 
Λευκωσία, Κύπρος 

Πλήρης επικράτηση σε ποσοστό 100% της μετάλλαξης Δέλτα στην Κυπριακή Δημοκρατία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: