Ταρίφα έως 200 ευρώ για πλαστά rapid test: Καταγγελίες από Παγώνη ότι δέχεται απειλές




Το κίνημα των αντιεμβολιαστών «οργανώνεται» και αναζητά τρόπους να αποκτήσει νομιμοφάνεια ακόμη και με πλαστά πιστοποιητικά για τα οποία η ταρίφα έχει φτάσει έως και τα 200 ευρώ.

Αυτό κατήγγειλε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου ενώ την ίδια ώρα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη επισημαίνει ότι όλα όλα συμβαίνουν είναι έγκλημα και ότι η ίδια δέχεται απειλές στο κινητό της τηλέφωνο.

Η κυρία Μαστοράκου αποκάλυψε, το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πως ασκούνται πιέσεις σε γιατρούς για την έκδοση όχι μόνο πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού αλλά και ψευδών rapid test.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής». «Έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όπως είπε, μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση ψευδούς θετικού τεστ, ώστε να βγει το πιστοποιητικό νόσησης και να αποφεύγεται ο εμβολιασμός για έξι μήνες.

Και συμπλήρωσε ότι ο ιατρικός κόσμος αρνείται, αλλά η πίεση είναι πολύ μεγάλη και μπορεί κάπου κάποιος γιατρός να έχει ενδώσει. «Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιμεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Ματίνα Παγώνη: Είναι έγκλημα, δέχομαι απειλές

Για το περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς που έγιναν σε εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτας , για τις περιπτώσεις ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν και για την άμεση ανάγκη εμβολιασμό των παιδιών, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα Δευτέρα η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Επιπλέον, η κυρία Παγώνη αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε δεν την εμποδίζει από να βγαίνει και να ενημερώνει.

Συγκεκριμένα, η κυρία Παγώνη δήλωσε πως το συμβάν με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά αποτελεί έγκλημα και ενέχει μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού:«Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό», ανέφερε.

Όσον αφορά στην υπάλληλο που είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα με τους κωδικούς , τόνισε πως δεν πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά της ενώ κατα τη γνώμη της η υπόθεση θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει: «Ένα άτομο έχει τους κωδικούς, η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν πρέπει να επιστέψει στη δουλειά της. Θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να έχει λήξει η υπόθεση».

«Αυτή η ιστορία υπονομεύει το τέλος της πανδημίας. Δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί ούτε καν ιχνηλάτηση», τόνισε.

Σχετικά με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που αρνούνται να διασωληνωθούν, η κυρία Παγώνη δήλωσε πως για την περίπτωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», οι γιατροί διαχειρίστηκαν άψογα την υπόθεση.«Αναγκαστικά έπρεπε να πας με δικαστική παρέμβαση για να σώσεις τον άρρωστο», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται δικηγόροι στα νοσοκομεία έξω από τις μονάδες και να έχουν όπως είπε, πάρε-δώσε μαζί τους οι γιατροί.

HJ με πληροφορίες από τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Mega
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η φάμπρικα των μαϊμού πιστοποιητικών που έστησαν αρνητές φέρνει αυστηρότερο νόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: