Στις 23 Οκτωβρίου η ιδιωτική επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Πρόγευμα με τον Τούρκο πρέσβη

File Photo: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α ‘, ο πνευματικός ηγέτης περίπου 300 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών με έδρα την Κωνσταντινούπολη, πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις 23 Οκτωβρίου, γράφει η ιστοσελίδα Al-Monitor.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω του αυξανόμενου ελέγχου του Κογκρέσου για τις θρησκευτικές ελευθερίες για τις μειονοτικές ομάδες στην Τουρκία, σημειώνει η Al-Monitor.

Σημειώνουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες για την επίσκεψη του Πατριάρχη τώρα, εν μέσω της πανδημίας, διότι θα είναι ιδιωτική, και όχι αναβαθμισμένη όπως αξίζει στον κ. Βαρθολομαίο.

Πηγές που μίλησαν υπό τον όρο της αυστηρής ανωνυμίας δήλωσαν στο Al-Monitor ότι ο Πατριάρχης, ο οποίος είναι Τούρκος πολίτης, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον θα παρακαθίσει σε πρόγευμα με τον νέο πρέσβη της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Μουράτ Μερτσάν.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Άγκυρα -πιθανότατα μετά από παρότρυνση του Μερκάν- επέλεξε να μην έχει συναισθηματική κρίση για το γεγονός ότι ο 81χρονος Πατριάρχης έχει προσκληθεί στον Λευκό Οίκο πριν από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Mercan δεν θα είναι παρών στη συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Μπάιντεν, είπαν οι πηγές.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα Al-Monitor

Υποβαθμίζεται σε ιδιωτική η επίσκεψη -εάν γίνει- του κ. Βαρθολομαίου στο Λευκό Οίκο: Ο Ελπιδοφόρος δεν ακούει κανένα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: