Ο παππούς του γερουσιαστή Όσοφ πολέμησε τους Γερμανούς στην Ελλάδα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συνομιλεί με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές, Chris Murphy (K) και John Ossoff (A), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Εξαιρετικά σημαντικές χαρακτηρίζονται από την αμερικανική πλευρά οι συναντήσεις των γερουσιαστών Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ, οι οποίοι είχαν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Ακολουθώντας στα βήματα του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο κ. Μέρφι και ο κ. Όσοφ υπογράμμισαν την υποστήριξη τους στην Ελλάδα και τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανών σχέσεων.

Το “κλου” της επίσκεψης, ήταν η αποκάλυψη του κ. Όσοφ ότι ο παππούς του πολέμησε τους Γερμανούς στη Μάχη της Κρήτης.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανάλυση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σημείωσε σχετικά:

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι επισκέφθηκαν τη Σούδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία εκ των πλέον σημαντικών από κάθε άποψη βάσεων στον κόσμο και η οποία μαζί με την Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσουν την ισχυρή παρουσία της Αμερικής στην ευρύτερη γειτονιά μας με επίκεντρο την ανατολική Μεσόγειο.

Οι δύο γερουσιαστές θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα και στον στρατιωτικό και στον διπλωματικό τομέα. Και αυτό ήταν ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης τους μίλησε για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Οι Αμερικανοί θεωρούν την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας και μία χώρα που είναι πιστή σύμμαχος χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην Αμερική, σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία συνεχίζει να με ερωτοτροπεί με τη Ρωσία, την Κίνα το Ιράν και άλλες χώρες εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να σημειώσουμε Πόπη ότι βρίσκεται για συζήτηση και ψήφιση από το Κογκρέσο το Νομοσχέδιο για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία της Αμερικής και της Ελλάδας. Ο στόχος του κ. Μενέντεζ είναι να ενισχυθεί η η ελληνοαμερικανική στρατιωτική, διπλωματική και κοινοβουλευτική συνεργασία. Ο κ. Μέρφι και ο κ. Όσοφ υποστηρίζουν σθεναρά αυτό το σχέδιο νόμου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο γερουσιαστής Όσοφ έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα. Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη συναρπαστική ιστορία της οικογένειάς του.

O παππούς του, είπε, πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης με το Εκστρατευτικό Σώμα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, διετέλεσε αιχμάλωτος πολέμου. Πολέμησε με την ελληνική αντίσταση και αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα ως διπλωμάτης της Αυστραλίας.

Η μητέρα μου, σημείωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής, πήγε στο γυμνάσιο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία για μένα αυτή η επίσκεψη.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να θυμούνται! Έχουν ήδη “ξεχάσει” τον πόλεμο στο Αφγανιστάν: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: