Μαρτίνς για Φενερμπαχτσέ: Μοναδικός μας στόχος η νίκη – Χωρίς Εμβιλά στην Κωνσταντινούπολη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς δίνει οδηγίες στους παίκτες του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο γήπεδο Καραϊσκάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και ο Πέδρο Μαρτίνς παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για το ματς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε πως περιμένει ένα ισορροπημένο παιχνίδι απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, ενώ αποκάλυψε πως ο Εμβιλά δεν θα είναι διαθέσιμος. Ο Εμβιλά αν και ήταν ανάμεσα στα υπόλοιπα της αποστολής του Ολυμπιακού για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη τελικά δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο λόγω του μυϊκού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

«Ο Εμβιλά είχε κάποια προβλήματα τελευταίας στιγμής. Αποφασίσαμε να προφυλαχθεί και να μην πάρει μέρος στο παιχνίδι αυτό. Συζητήσαμε και πήραμε την απόφαση από κοινού. Το στρατηγικό πλάνο που έχουμε, με ή χωρίς τον Εμβιλά είναι ακριβώς το ίδιο και δεν αλλάζει» τόνισε ο Μαρτίνς.

Όσο για το πώς περιμένει τον αγώνα είπε: «Είναι ένα μοιρασμένο παιχνίδι απέναντι σε δύο καλές ομάδες που θέλουν να το κερδίσουν. Ο Βίτορ Περέιρα δεν ξέρει την τακτική μας, ούτε εμείς τη δική του. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό αντίπαλο που θα μας πιέσει. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Αντιμετωπίζουμε την πιο δυνατή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα στη διοργάνωση και σε μια καυτή ατμόσφαιρα. Η ομάδα μας είναι καλά προετοιμασμένη και έτοιμη. Μένει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ένα παιχνίδι με ποιότητα. Μοναδικός στόχος είναι η νίκη, γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Ο όμιλος είναι πολύ ανταγωνιστικός με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Αν κερδίσουμε, θα είναι ένα πολύ καλό βήμα για μας».

Παράλληλα ο Πορτογάλος μίλησε και για τη σχέση του με τον Βίτορ Περέιρα: «Γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και έχουμε πολύ φιλικές σχέσεις, περισσότερο από ό,τι συνηθίζεται μεταξύ προπονητών. Όμως αύριο, για μιάμιση ώρα, δεν θα έχουμε καμία σχέση (γέλια)».

Βαλμπουενά: «Πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά»

Ως μία πολύ «ιδιαίτερη» ομάδα χαρακτήρισε τη Φενερμπαχτσέ ο Ματιέ Βαλμπουενά, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Γάλλος άσος μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την πρώην ομάδα του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη μόνο για τη νίκη.

«Πραγματικά νιώθω υπέροχα, είμαι ευχαριστημένος που επιστρέφω. Έχω δυνατή σχέση αγάπης με τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε. Έχω περάσει όμορφα. Όλα αυτά έχουν περάσει, είμαι εδώ ως παίκτης του Ολυμπιακού. Θέλω τη νίκη γιατί είναι σημαντική η συνέχεια και η πρόκριση.

Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος, έχω όμορφες αναμνήσεις» τόνισε αρχικά ο Βαλμπουενά για την επιστροφή του στην Πόλη, κόντρα σε μία ομάδα που φόρεσε τη φανέλα της για δύο σεζόν (2017-2019). Και πρόσθεσε για τον αγώνα:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προετοιμαστεί και έχουμε έρθει με φιλοδοξίες. Θέλουμε να κερδίσουμε. Έχουμε ξεκινήσει καλά, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες, ώστε να προκριθούμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Δύσκολο το αυριανό (σ.σ. Πέμπτη 30/09) παιχνίδι, είναι μία ομάδα ιδιαίτερη, με Πορτογάλο προπονητή.

Η Φενέρμπαχτσε παίζει καλή άμυνα και έχει ταλαντούχους παίκτες στην επίθεση. Έχουμε έρθει καλά προετοιμασμένοι, για να κάνουμε καλό παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, παρά τον κόσμο στις κερκίδες. Στόχος μας είναι η νίκη».

Και κατέληξε για το αν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός και πνευματικά: «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γήπεδο, θα δημιουργηθεί ζεστή ατμόσφαιρα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά. Η Φενέρμπαχτσε πιέζει απ’ την πρώτη στιγμή. Έχουμε έρθει προετοιμασμένοι και πρέπει να δώσουμε το “παρών”. Το Europa League έχει απαιτητικά παιχνίδια, πρέπει να δείξουμε τον καλό εαυτό μας και απλά να κερδίσουμε».

Περέιρα: «Ο Μαρτίνς είναι φίλος μου – Στόχος μας η νίκη»

Ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ και παλιός γνώριμος των ερυθρόλευκων, Βίτορ Περέιρα, μίλησε για το αυριανό παιχνίδι αλλά και όλο τον όμιλο.

Τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ ισορροπημένο γκρουπ, όπου όλες οι ομάδες έχουν τις δικές τους πιθανότητες για την πρωτιά και την πρόκριση στις νοκ-άουτ φάσεις του Europa League. Μάλιστα και εκείνος αναφέρθηκε στη φιλική σχέση που διατηρεί με τον Πέδρο Μαρτίνς:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα, όπως είμαστε και εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει Πορτογάλο προπονητή (σ.σ. Πέδρο Μαρτίνς) με τον οποίο είμαστε φίλοι. Στο παιχνίδι θα ανταγωνιστούμε για να είμαστε ο καθένας καλύτερος από τον άλλον.

Ο στόχος μας είναι η νίκη. Πρόκειται για ομάδες του ομίλου που είναι κοντά η μία στην άλλη. Δε νομίζω ότι σε αυτό το γκρουπ υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Είναι τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την πρώτη θέση και ανταγωνίζονται για την πρόκριση» τόνισε αρχικά ο 58χρονος τεχνικός, ο οποίος κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 10 Ιουνίου 2015, ενώ ακολούθως υπεραμύνθηκε της επιλογής του να καθιερώσει σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς στους αγώνες της «Φενέρ».

«Το ακούω και το ξανακούω για τους τρεις στόπερ. Συνέχεια γίνεται λόγος γι’ αυτό. Δεν έχει όμως σημασία, αυτό που μετράει είναι ο δυναμισμός. Οι αριθμοί απλά δείχνουν πώς ξεκινάει ένα παιχνίδι, η στρατηγική και το σύστημα είναι αυτά που έχουν σημασία. Όταν δίνεις συνεχώς παιχνίδια δεν είναι εύκολο να διορθώνεις τα λάθη σου μέσα από τις προπονήσεις. Περισσότερο αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανάλυσης στο βίντεο και αυτό κάνουμε».

Όσο για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες: «Αυτό αποτελεί τη γοητεία του ποδοσφαίρου. Όλοι νομίζουν ότι είναι προπονητές και παίκτες και κάνουν κριτική, όμως στην πραγματικότητα δε γνωρίζουν τίποτα. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ή δίνω σημασία, είναι όμως κάτι που με κρατάει ζωντανό. Να μιλούν για μένα συνέχεια, είναι τελικά κάτι καλό για μένα».

Αμφίβολος ο Οζίλ

Εν τω μεταξύ ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη Φενερμπαχτσέ, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Μεσούτ Οζίλ δεν συμμετείχε στην προπόνηση της τουρκικής ομάδας λόγω γρίπης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως μάλιστα ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ είναι πλέον εξαιρετικά απίθανο να προλάβει το ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας και ο Βίτορ Περέιρα θα αναγκαστεί να τον «κόψει» από την αποστολή του αγώνα. Εκτός πλάνων για ην τουρκική ομάδα έχουν τεθεί και οι τραυματίες Σερντάρ Αζίζ, Ναζίμ Σανγκαρέ, Ιρφάν Καχβετσί, Χοσέ Σόσα και Μαρσέλ Τισεράντ.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

«Συνώνυμο της λέξης τοίχος!»: Η Σέριφ αποθεώνει τον Γιώργο Αθανασιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: