H Αθήνα αποχαιρετά στις 3:00 τον Μίκη: Από Σακελλαροπούλου, Κουτσούμπα οι επικήδειοι

Πολίτες επισκέπτονται το παρεκλλήσι της Μητρόπολης Αθηνών για να αποχαιρετίσουν τον Μίκη Θεοδωράκη, Αθήνα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 15:00 θα ακολουθήσει η  τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Τον μεγάλο νεκρό θα τιμήσει με ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ επικήδειο λόγο θα απευθύνει και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί προς το λιμάνι του Πειραιά απ’ όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει για το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων.

Εκεί αναμένεται να φθάσει περίπου στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης.

Στα Χανιά κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού του Μίκη Θεοδωράκη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στις 13.00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστη και ο πρόεδρος του παγκρητίου συλλόγου φίλων «Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει όπως ο ίδιος είχε ορίσει με συμβολαιογραφική πράξη του 2020.

Ο κ. Αγοραστάκης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στην δικαιοσύνη και, όπως είπε, «η σημερινή απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων αποκαθιστά την νομική και ηθική τάξη». Όπως ακόμα είπε, η ελληνική δικαιοσύνη τίμησε με την απόφαση της την μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Και την Τρίτη άνθρωποι κάθε γενιάς, βρέθηκαν στην Μητρόπολη Αθηνών, για να πουν το δικό τους «αντίο» στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ξεχωριστή στιγμή η παρουσία του Κώστα Γαβρά και του Βασίλη Βασιλικού στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, οι οποίοι αποχαιρέτησαν, εμφανώς συγκινημένοι, τον συνθέτη του «Ζ».

Φόρο τιμής απέτισαν ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και πολλοί άλλοι.

Σε κλίμα βουβής συγκίνησης, άνθρωποι όλων των ηλικιών λένε το «τελευταίο αντίο» στον Μίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα και τον κόσμο όλο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: