Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Οι επαφές στη Νέα Υόρκη και οι εκλογές στη Γερμανία στα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το σημερινό γεύμα Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Τατάρ στη Νέα Υόρκη και οι χαμηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα, οι εκλογές στη Γερμανία, καθώς και οι ψηλές τιμές βασικών αγαθών στην κυπριακή αγορά, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Η ώρα Γκουτέρες στο Κυπριακό», γράφει πως χαμηλές είναι οι προσδοκίες από τη σημερινή άτυπη τριμερή Γκουτέρες, Αναστασιάδη, Τατάρ, στη Νέα Υόρκη, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας. Αλλού αναφέρεται στις εκλογές στη Γερμανία και γράφει για οριακό προβάδισμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Επίσης, γράφει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, δήλωσε πως λύσεις δυο κρατών δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Ραντεβού χωρίς πολλές προσδοκίες», πως ο διορισμός διαδόχου της Λουτ είναι το μάξιμουμ που μπορεί να προκύψει, όπως όλα δείχνουν, από τη σημερινή συνάντηση Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Τατάρ, στη Νέα Υόρκη. Αλλού γράφει για θρίλερ σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γερμανία. Επίσης αναφέρει πως αναμένονται οι απόψεις γιατρών και νοσηλευτών των ΤΑΕΠ πριν πάρει τελική μορφή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης θυμάτων βιασμού.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Γεύμα με χαμηλές προσδοκίες», αναφέρει πως για το μίνιμουμ δυνατό αποτέλεσμα θα συναντηθούν Αναστασιάδης, Γκουτέρες και Τατάρ και γράφει ότι το ελάχιστο δυνατό που συμφωνήθηκε είναι ο διορισμός ενός νέου προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα. Αλλού γράφει για το θρίλερ των εκλογών στη Γερμανία για τον διάδοχο της Μέρκελ. Εξάλλου σε άλλο θέμα αναφέρει πως έναντι πινακίου φακής δόθηκε φιλέτο της Αρχής Λιμένων.

Η «Χαραυγή», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Ακριβό το ψωμί, πανάκριβο το γάλα», αναφέρει πως η Κύπρος είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Αλλού γράφει για τη συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους Αναστασιάδη και Τατάρ, στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας πως οι προσδοκίες είναι πολύ περιορισμένες. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο ή/και κατεύθυνση επειδή δεν υπάρχουν θέσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Γκουτέρες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Τατάρ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: