Ο Κύπριος πρώην επίτροπος Στυλιανίδης και ο πτέραρχος Τουρνάς νέα ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας

File Photo: Ο Χρ. Στυλιανίδης παρουσιάζοντας συντονισμό δράσεων για υποστήριξη των πληγέντων στο Μεξικό και την Καραϊβική το 2017. ΚΥΠΕ/Θ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ




Στις 11:30 το πρωί θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου οι αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και συγκεκριμένα την στελέχωση του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Επικρατέστερος σύμφωνα με πληροφορίες για την πλήρωση της υπουργικής θέσης -που παρέμεινε κενή μετά το σίριαλ Αποστολάκη- είναι ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Κύπριος πολιτικός, σημειώνει η Καθημερινή, «θεωρείται κατάλληλος για αυτήν τη θέση καθώς διετέλεσε από το 2014 έως το 2019 Ευρωπαίος Επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, έχοντας διεθνή και μεγάλη εμπειρία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας,  καθώς ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να δημιουργήσει ευρωπαϊκή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και έχει επιχειρησιακή εμπειρία, καθώς έτρεξε τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ. Ως εκ τούτου θεωρείται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει ευρωπαϊκούς μηχανισμούς».

Σύμφωνα με το ethnos.gr, Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Στυλιανίδης, επρόκειτο να επικοινωνήσουν το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ανάληψη του χαρτοφυλακίου

Παράλληλα για τη θέση του υφυπουργού στο συγκεκριμένο υπουργείο, αναμένεται να βρεθεί εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα από το χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος υφυπουργός θα είναι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ (2103 – 2015) Ευάγγελος Τουρνάς.

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το protothema.gr κάνουν λόγο για  «αξιωματικό με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση, στη διαχείριση εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και εγνωσμένη ικανότητα».

Επιπλέον σημείωναν ότι «γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις δυνατότητες, τα χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες που αφορούν σε εναέρια μέσα και αυτό τον καθιστά από τους πλέον κατάλληλους για να οργανώσει και να συντονίσει τη συνεργασία πυροσβεστικής υπηρεσίας και ενόπλων δυνάμεων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Με πληροφορίες από Καθημερινή, Εθνος, Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον Στυλιανίδη: “Πράξε όπως θες”, η απάντηση…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: