Στον “αέρα” επίσκεψη της κ. Λουτ στη Λευκωσία: Δεν διευθετήθηκε ακόμη λόγω των διεθνών εξελίξεων

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




Μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Σημείωσε πως σίγουρα οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η επικέντρωση του Αντόνιο Γκουτέρες, και του ΟΗΕ γενικά, σε αυτές, είναι παράγοντες που επηρεάζουν.

Η κ. Λουτ αναμενόταν να επισκεφθεί την Κύπρο στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου για επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

«Δεν έχει επί του παρόντος διευθετηθεί επίσκεψη της κ. Λουτ. Είμαστε σε αναμονή», είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή. Σημείωσε πως «σίγουρα οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η επικέντρωση του Γενικού Γραμματέα, και του ΟΗΕ γενικά, σε αυτό το θέμα, είναι παράγοντες που επηρεάζουν. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Αναλύτρια Foundation for Defense of Democracies: Απαιτείται πρωτοβουλία ΗΠΑ για να αποτραπεί η τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: