Σταμάτα να μιλάς για όλα: Δύο καθηγητές απαντούν στην ψεκ θεωρία Κούβελα για Χαρδαλιά

Photo by Joshua Miranda from Pexels




Ο καθηγητής φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Κούβελας

πλουτίζει καθημερινά το ρεπερτόριό του με ισχυρισμούς που κάνουν μεν θραύση στους κύκλους των «ψεκ» αλλά, το χειρότερο, έχουν απήχηση και μεταξύ ανθρώπων που απλά δυσπιστούν ή φοβούνται το εμβόλιο χωρίς να ενδύουν την άποψή τους με συνωμοσιολογικές θεωρίες.

Δεν είναι άλλωστε κάθε ανεμβολίαστος, «ψεκασμένος».

Αντιθέτως, σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας εμβολιασμένος μπορεί να είναι «ψεκ». Ακόμη και αν είναι, τυχαίο παράδειγμα, καθηγητής πανεπιστημίου.

Επιστρέφουμε στον κ. Κούβελα: Η πλέον πρόσφατη συνεισφορά του στον δημόσιο λόγο ήταν η από πληκτρολογίου γνωμάτευση ότι το πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς μπορεί και να οφείλεται στο εμβόλιο.

«Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά (@Nikos Hardalias) καλή ανάρρωση.

Από την ίδια θέση, ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη.

Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης.

Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ», έγραψε στο Facebook.

 

Στον καθηγητή του ΑΠΘ, απάντησε -επιτέλους- ένας συνάδελφός του από το ίδιο πανεπιστήμιο: «Δημήτρη επιτέλους σταμάτα να έχεις άποψη για όλα. Ασε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών» σημείωσε ο Βασίλης Βασιλικός, καθηγητής Καρδιολογίας, ο οποίος καταλήγει: «Σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσές μας σχετίζεται με το εμβόλιο».

 

Στον κ. Κούβελα, απάντησε επίσης και ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, αναρτώντας τα εξής στο Facebook:
«ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ;;
Ο κ. Χαρδαλιάς με προϋπάρχον ιστορικό εμφράγματος, 10 μέρες άυπνος μέσα στο απόλυτο στρες να αντεπεξέλθει ως αρμόδιος υφυπουργός στις προκλήσεις της πανδημίας, των 600 πυρκαγιών μέσα σε 10 μέρες και η διάγνωση είναι ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο λόγω εμβολιασμού πριν 7 μήνες; Συμφωνεί με την διάγνωση η Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και οι καρδιολόγοι της; ο Ιατρικός Σύλλογος; η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία; Γιατί αν συμφωνούν προτείνω στους φοιτητές μου της Ιατρικής να ετοιμάζονται για μετανάστευση.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Όταν ο Μητροπολίτης Μόρφου χαρακτήριζε παγκόσμια συνωμοσία τον covid, κραδαίνοντας ένα τεύχος του Αστερίξ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: