Στα Σκόπια ο Δένδιας: Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Photo via twitter @NikosDendias




Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διμερής συνεργασία στην οικονομία, τις επενδύσεις, το εμπόριο, την ενέργεια, τις μεταφορές, καθώς και η καταπολέμηση της πανδημίας.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter εξετάσθηκαν επίσης η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Eπίσης ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι. Συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, ενόψει και της επικείμενης επίσημης επίσκεψης του κ. Πενταρόφσκι στην Αθήνα, καθώς και η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Ο Κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Συζητήθηκαν η ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της υφιστάμενης αιρεσιμότητας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter:

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το συντομότερο, εργάζεται εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσει να παράσχει τεχνική βοήθεια».

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ζοζέπ Μπορέλ παραδέχεται τον εξευτελισμό της ΕΕ στο Αφγανιστάν: Δεν είμαστε ικανοί, ήρθε η ώρα της task force

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: