Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου τηλεφώνησε στον Καλίν: Μίλησαν και για το Κυπριακό

FILE PHOT: Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Jake Sullivan κατά την διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο. EPA, Yuri Gripas, POOL




Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, με το σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζήτησαν διμερή θέματα, το Αφγανικό, το θέμα της Τυνησίας, το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά ζητήματα.

Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να επικεντρωθούν στη θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και να προωθηθεί η συνεργασία. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ενθαρρυνθεί η αποκατάσταση της δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης στην Τυνησία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τουρκική πλευρά ανέφερε ότι η «πραγματικότητα στην Κύπρο» πρέπει να γίνει κατανοητή σωστά από τη διεθνή κοινότητα και ότι η λύση δύο κρατών που αντιπροσωπεύει μια «δίκαιη προσέγγιση» πρέπει να υποστηριχθεί.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Ο Τατάρ τα αποκάλυψε όλα: Τα μη επανδρωμένα από τα κατεχόμενα θα επιθεωρούν μέχρι την Αίγυπτο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: