Ο Μέσι για πρώτη φορά με φανέλα εκτός Μπάρτσα: Ντεμπούτο με τα χρώματα της Παρί

File photo: Ο Μέσι με τη φανέλα της Paris Saint-Germain. EPA, YOAN VALAT




Στις 16 Οκτωβρίου 2004 ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπαρτσελόνα. Στις 29 Αυγούστου 2021, 17 χρόνια μετά, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα άλλου συλλόγου, καθώς αγωνίστηκε στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον της Ρεμς.

 

Το «Ογκίστ Ντελόν» ήταν το στάδιο που είχε την… τιμή να φιλοξενήσει το ζωντανό θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος φορώντας τη φανέλα με το «30» αποθεώθηκε όταν στο 66΄ πήρε τη θέση του παλιού συμπαίκτη του στη «Μπάρτσα», Νεϊμάρ. Με όλη αυτή τη θετική αύρα γύρω της, η Παρί δεν ήταν δυνατό να μην πάρει τη νίκη 2-0 με σκόρερ τον Κιλιάν Μπαπέ (15΄,63΄).

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 4η αγωνιστική για να καταφέρει η πρωταθλήτρια Λιλ να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή της νίκη. Η ομάδα του Ζοσλίν Γκουβερνέκ επιβλήθηκε 2-1 της Μονπελιέ στο «Πιέρ Μορουά», σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι – είχε εννέα κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα.

Οι «λιλουά» προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Γιουσούφ Γιαζίσι να σκοράρει με κεφαλιά μετά το φάουλ του Χοσέ Φόντε. Ωστόσο, πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Γκαετάν Λαμπόρντ ισοφάρισε από κοντά για τη Μονπελιέ. Από νέα στημένη φάση, ο Τζόναθαν Νταβίντ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τη Μονπελιέ να χάνει με δεύτερη κίτρινη τον Ζούνιορ Σαμπιά στο 70’.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Για τον Ρονάλντο και τα εκατομμύρια του αλλάζουν ακόμη και οι αυστηρότεροι κανόνες της Premier

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: