O εφιάλτης επιστρέφει στην Εύβοια: Μεγάλη φωτιά κοντά στην Κάρυστο, εκκενώθηκαν οικισμοί

File Photo: Πυροσβέστες επιχειρούν στην πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καματριάδες στην Εύβοια, το βράδυ της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΟΣ




Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου, στην Εύβοια, και σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες πρυσοσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του πύρινου μετώπου.

Σε άμεση ετοιμότητα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στο Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί.

Στην περιοχή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Κοκκίνη και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Καρύστου.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σε δηλώσεις του στο τοπικό site evima.gr o δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος έκανε λόγο για «τεράστια φωτιά μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και τον Φυγιά».

Οι κάτοικοι των οικισμών που εκκενώθηκαν κλήθηκαν να αποχωρήσουν προς την Κάρυστο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Προσάραξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας στο λιμάνι του Μαντουδίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: