Ο αρχηγός της CIA πήγε χθες μυστικά στην Καμπούλ: Είδε τον Μπαραντάρ, επικεφαλής των Ταλιμπάν

Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς ως υποψήφιο αρχηγό της CIA

FILE PHOTO: Ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. epa04033582, EPA, YONHAP




Στην Καμπούλ μετέβη χθες με απόλυτη μυστικότητα ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ συνάντησε τον επικεφαλής των Ταλιμπάν μουλά Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ.

Η CIA αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της εφημερίδας Washington Post και να σχολιάσει τη συνάντηση με τον αρχηγό των Ταλιμπάν. Οι συζητήσεις πιθανότατα αφορούσαν μια επικείμενη προθεσμία στις 31 Αυγούστου για τον αμερικανικό στρατό να ολοκληρώσει την αερομεταφορά αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

Ο πρόεδρος Μπάιντεν απέστειλε τον κορυφαίο του κατάσκοπο, έναν βετεράνο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εν μέσω μιας ξέφρενης προσπάθειας να απομακρυνθούν άνθρωποι από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. Αυτό που ο πρόεδρος Μπάιντεν αποκάλεσε «μία από τις μεγαλύτερες, πιο δύσκολες αερομεταφορές στην ιστορία”.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από ορισμένους συμμάχους της να διατηρήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν μετά το τέλος του μήνα για να βοηθήσουν στην εκκένωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών, καθώς και Αφγανών σύμμαχοι, που προσπαθούν απεγνωσμένοι να διαφύγουν από την κυριαρχία των Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗ: WASHINGTON POST

Η Κίνα συνεχίζει να «πιέζει» και να «εκφοβίζει» στη Σινική Θάλασσα: Επίθεση Καμάλα Χάρις κατά Πεκίνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: