Νέο βίντεο του Al Jazeera για “χρυσά διαβατήρια” Κύπρου: Διαφθορά μέσω… ποδοσφαίρου

Photo: Aρχείο Hellas Journal




Νέο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το οποίο αποκαλύπτει πώς το ποδόσφαιρο, στην προκειμένη περίπτωση το αγγλικό, χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εμπλέκει και πάλι την Κύπρο και το ήδη καταργηθέν Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Δημοσιογράφοι του δικτύου παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ενός μη υπαρκτού, πλούσιου Κινέζου, ο οποίος έχει καταδικαστεί, μεταξύ άλλων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και έρχονται σε επαφή με έναν μεσάζοντα ονόματι Κρίστοφερ Σάμιουελσον, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τους φέρνει ένα βήμα πριν από την αγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Derby County. Ο Σάμιουελσον, σύμφωνα με τον Al Jazeera, ερευνήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν από τις αστυνομικές Αρχές πολλών ευρωπαϊκών χωρών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Σάμιουελσον, μαζί με τον συνεργό του, ιδιωτικό ντετέκτιβ και πρώην μέλος της Scotland Yard, Κιθ Χάντερ, αναφέρουν στους δύο υπό κάλυψη δημοσιογράφους ότι μπορούν να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν νέο διαβατήριο για τον πελάτη τους, προκειμένου να εξαπατήσει τις αγγλικές ποδοσφαιρικές Αρχές, λέγοντας ότι αυτό έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Κατόπιν, ο Χάντερ φέρνει σε επαφή τους δημοσιογράφους με άτομα στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων τότε ενός Βουλευτή και του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, που φέρονται, με βάση το ρεπορτάζ, να εξέφρασαν τη βούλησή τους να βοηθήσουν τον Κινέζο επενδυτή να αποκτήσει ευρωπαϊκό διαβατήριο.

Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από βίντεο και τρία ηχητικά ντοκουμέντα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Απειλή εναντίον των διεφθαρμένων: Αναμένεται νέο βίντεο του Al Jazeera για τα “χρυσά διαβατήρια”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: