Καμία ανησυχία σε Ισραήλ, Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο για την προσέγγιση του Ερντογάν με τα Εμιράτα

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεϊχη Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανταγωνιστές στη Μέση Ανατολή, έχουν έρθει σε επαφή τους τελευταίους μήνες και έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) μετά από συνομιλίες με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των ΗΑΕ, αναφέρει το δίκτυο Al Jazeera.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, δεν υπάρχει καμία ανησυχία στις πρωτεύουσες των χωρών, με τις οποίες τα Εμιράτα ανέπτυξαν στρατηγικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια. Και αναφερόμαστε στο Κάιρο, την Ιερουσαλήμ, τη Λευκωσία και την Αθήνα που είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

Διπλωματική πηγή θύμισε ότι στις αρχές του χρόνου οι Τούρκοι διέρρευσαν με πομπώδη λόγια την …επαναπροσέγγιση με την Αίγυπτο, που κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι όποιες συνομιλίες γίνονταν διακόπηκαν και μέχρι σήμερα δεν επανάρχισαν.

Ο Erdogan και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ σεϊχης Tahnoun bin Zayed Al Nahyan συζήτησαν για επενδύσεις στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι εάν οι συνομιλίες προχωρήσουν ικανοποιητικά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα κάνουν «σοβαρές επενδύσεις» στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι είναι ανοιχτός να συναντήσει τον ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία και τα ΗΑΕ έχουν υποστηρίξει αντίπαλες πλευρές στις περιφερειακές διαφορές, συμπεριλαμβανομένων της σύγκρουσης στη Λιβύη και του αποκλεισμού του Κατάρ από πολλά αραβικά κράτη. Επίσης τα Εμιράτα ανέπτυξαν στενές σχέσεις συνεργασίας με όλες τις χώρες της Μεσογείου, που βρίσκονται απέναντι στην Τουρκία.

Τα σενάρια που εξέτασε το ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν: Προς το παρόν δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: