Οι Βρετανοί βυσσοδομούν εναντίον του Ελληνισμού: Οι πολιτικοί που σεργιανίζουν στην “αυλή” του Ύπατου Αρμοστή…

FILE PHOTO:Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. ΓΤΠ, Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Έβγαλε η γλώσσα μας μαλλιά να ασχολούμαστε με τους Βρετανούς και την ανθελληνική συμπεριφορά τους, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε τον βρώμικο ρόλο τους εναντίον της Κύπρου (αλλά και της Ελλάδας).

Οι βρετανικές κινήσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψαν και στον πιο δύσπιστο πολίτη στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα, ότι για τα πάθη μας, ευθυνόμαστε βεβαίως και οι ίδιοι, αλλά πρωτίστως πίσω απ’ όλα βρίσκονται οι Εγγλέζοι.

Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους δείχνουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά, αλλά όλοι καταλήγουμε στη «δικαιολογία» της ήττας κατά τον αντι-αποικιακό αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-59).

Με όσους επιχειρούμε να καταλάβουμε τα αίτια πίσω από την εχθρική στάση της Βρετανίας, εκεί καταλήγουμε: ότι αν και πέρασαν τόσα χρόνια δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν όλο το νησί, αν και στη διαπραγμάτευση κέρδισαν τα πάντα όλα. Και ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

  • Μετά την ανεξαρτησία, οι Βρετανοί πέτυχαν να δημιουργήσουν αρχικά δύο στρατιωτικές βάσεις, με τις οποίες και έλεγχαν -και το κάνουν μέχρι σήμερα- το νησί. Και από το 1960 συνέχισαν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευ» με αποτέλεσμα να φέρουν σε οξύτατη αντιπαράθεση τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Μετά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, κατά τον οποίο οι Βρετανοί έκαναν αίσχη εναντίον των Ελληνοκυπρίων, (δολοφονίες και φρικτά βασανιστήρια) προώθησαν την «ιδέα» της διχοτόμησης και είναι αυτοί που έβαλαν στο «παιγνίδι» της Κύπρου την Τουρκία. Μην έχετε αμφιβολία. Οι Εγγλέζοι βρίσκονται πίσω απ’ όλα όσα μας συμβαίνουν. Και τα χειρότερα δεν τα είδαμε ακόμα…

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα «κλάματα» των Βρετανών μετά την εισβολή ήταν ψεύτικα. Είμαι από αυτούς που επίσης πιστεύουν ότι οι Εγγλέζοι βοήθησαν τους Τούρκους να εισβάλουν στο νησί. Μόνοι τους δεν θα τα κατάφερναν ποτέ. Είναι δε γνωστό, ότι αν η προδοτική χούντα δεν ξεπουλούσε την Κύπρο σε τιμή ευκαιρίας, οι Αττίλες δεν θα έβαζαν ποτέ πόδι στο νησί.

Το άλλο μέγα πρόβλημα είναι ότι στην πλειοψηφία τους τα μέλη της κυπριακής ελίτ είναι «βρετανόδουλοι». Σπουδάζουν στη Βρετανία και θεωρούν ότι έχουν και υποχρεώσεις. Όσοι επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ελίτ που ελέγχει απόλυτα το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, πρέπει να υποτάσσονται στους Βρετανούς. Και μοιραία να τους εξυπηρετούν.

Εκείνη η στιγμή κατά την οποία ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) επέλεξε έξω από το γραφείο του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας να κάνει τη δήλωση για την πολιτική ισότητα και να την χαρίσει στον τουρκικό Αττίλα, έμεινε βαθιά μέσα στη μνήμη τους. Όσοι Ελληνοκύπριοι σέβονται ακόμα τους εαυτούς τους δεν πρέπει να την ξεχάσουν ποτέ. Διότι ήταν πράξη υποταγής στους Εγγλέζους.

  • Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υποτακτικό του Ερσίν Ταλάτ έκαναν τις ανακοινώσεις για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, οι Βρετανοί καμώθηκαν ότι διαμαρτύρονται. Αποδείχθηκε λίγες μέρες μετά το ψέμα τους όταν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάλαιψαν για να σώσουν την κατοχική Τουρκία. Εάν δεν αντιδρούσαν οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι, οι Ινδοί και οι Ιρλανδοί, η Κύπρος θα είχε βρεθεί ενώπιον πολύ δυσάρεστης κατάστασης.

Έχασαν οι Εγγλέζοι αλλά δεν το έβαλαν κάτω. Προσπάθησαν να νερώσουν και το ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο. Έχασαν και για δεύτερη φορά. Αλλά μην νομίζετε ότι θα σταματήσουν να βυσσοδομούν. Θα επανέλθουν…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σπουδασμένος και ο ίδιος στο Λονδίνο, απορώ γιατί δεν αντιδρά. Λέγονται διάφορα τα οποία αδυνατώ να πιστέψω. Αλλά δεν γίνεται να βγαίνουν τόσο ανοικτά εναντίον της Κύπρου οι Βρετανοί, και ο κ. Νίκος Αναστασιάδης να αγναντεύει τους γλάρους ή απλά να απολαμβάνει τα τραγούδια της Άντζελας Δημητρίου και τα αστεία του Τάκη Ζαχαράτου…

Η πρώτη αναμενόμενη αντίδραση της Λευκωσίας έπρεπε να ήταν μία ανακοίνωση για την απαράδεκτη στάση των Βρετανών στο Σ.Α. του ΟΗΕ. Και η δεύτερη έπρεπε να ήταν η ανακίνηση των θέματος των βρετανικών βάσεων. Τι πάει να πει «κυρίαρχες» βάσεις κ. Πρόεδρε. Αυτές είναι κουβέντες για τα νήπια. Διότι πρόκειται, στο τέλος, για καραμπινάτη δειλία. Ο ομφάλιος λώρος του κυπριακού συστήματος με τους Εγγλέζους πρέπει να κοπεί μία δια παντός.

Αυτός που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ότι οι Βρετανοί με τις υπηρεσίες τους έχουν «πιασμένα» μέλη του πολιτικού συστήματος, λόγω της διαφθοράς. Και εάν στο Σ.Α. του ΟΗΕ εξυπηρετούν τόσο αδιάντροπα τους Τούρκους Αττίλες, τι θα πράξουν άραγε αν φτάσουμε στην υπογραφή της συμφωνίας για «λύση» που στην πραγματικότητα πρόκειται για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Μα θα εκβιάσουν το διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα να αποδεχθεί ότι κατατεθεί στο διαπραγματευτικό τραπέζι…

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η απουσία του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από την Κύπρο την μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα, ήταν ένα ακόμα «φάουλ» -χάσαμε το μέτρημα- του προέδρου του δεξιού ΔΗΣΥ. Βεβαίως, με την επιστροφή του, δεν περιμένει κανείς να δώσει κάποια απάντηση, αν και κυκλοφορούν φήμες ότι θα δικαιολογήσει την απουσία του από τις εκδηλώσεις μνήμης για ιατρικούς λόγους. Αυτό μου μεταφέρθηκε, αυτό σας μεταφέρω (και περαστικά του, αν όντως επιβεβαιωθούν οι φήμες)… Αλλά, και αυτός να ήταν ο λόγος της φυγής του από την Κύπρο, σαν πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της Κύπρου, θα έπρεπε να ενημερώσει τον κυπριακό λαό εάν αντιμετωπίζει κάποιο ιατρικό θέμα. Εύχομαι όχι… Αυτό κάνουν όλοι οι σοβαροί ηγέτες. Αναμένουμε πάντως τις διευκρινήσεις του κ. Νεοφύτου. Και ας ελπίσουμε ότι δεν βρέθηκε σε εξωτικά μέρη, όπως διέρρευσαν οι άσπονδοι φίλοι του μέσα από τον ΔΗΣΥ. Διότι θα πρόκειται για μέγα ατόπημα. Ως γνωστό, στις σοβαρές χώρες, τέτοια ατοπήματα οδηγούν σε πολιτική σύνταξη…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Άλλο ένα λάθος διέπραξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την παρουσία του στην παράσταση της Άντζελας Δημητρίου και του Τάκη Ζαχαράτου, λίγες ημέρες μετά τις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της εισβολής. Οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης δείχνουν τον ίδιο και τη σύζυγο του Άντρη, στο «τσακίρ κέφι». Δεν λέω… Είναι και αυτός άνθρωπος και σίγουρα μερικές φορές θέλει να ξεσκάσει. Αλλά… Υπάρχει πάντα το αλλά. Είναι, την ίδια στιγμή, και Πρόεδρος και πρέπει να προστατεύει το θεσμό. Αναρωτήθηκα… Κοιμούνται οι συνεργάτες του, που πρέπει να προσέχουν ώστε να αποφεύγει τέτοια παραστρατήματα; Πάντως, είναι λάθος να επιρρίπτονται ευθύνες στον πρέσβη της Κύπρου, Κυριάκο Κενεβέζο… Η πρεσβεία έκλεισε μόνο το …τραπέζι.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Οι παραπάνω περιπτώσεις έδειξαν και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα συστημικά ΜΜΕ τον κ. Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Εξαιρώ φυσικά τον Φιλελεύθερο που πάντα έχει το θάρρος της γνώμης του… Θαρρώ, λοιπόν, πως πάλι προηγήθηκαν τα κοινωνικά δίκτυα στις αποκαλύψεις για τη φυγή του κ. Νεοφύτου και για τα νυχτοπερπατήματα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν μπορεί και να πυροβόλησε το …πόδι του: Η υπόθεση της Αμμοχώστου είναι μία κατακόκκινη γραμμή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: