Η κυβέρνηση της Κύπρου χαρίζει εμβόλια στους Τουρκοκύπριους: Και καλά κάνει βεβαίως…

FILE PHOTO: Τα οδοφράγματα για διακίνηση από και προς τα κατεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Συνολικά 14.396 εμβόλια, μεταξύ των οποίων και μια ποσότητα των εμβολίων Moderna έχει δοθεί στην τουρκοκυπριακή πλευρά από την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο παράνομος ψευτο-«υπουργός υγείας», Ουνάλ Ουστέλ.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί, ο κ. Ουστέλ είπε ότι πρώτη φορά στην τ/κ πλευρά δόθηκαν εμβόλια Moderna σε μικρή ποσότητα, 2.400 δόσεις. Ανέφερε ότι από την Κυπριακή Δημοκρατία έχουν δοθεί επίσης 9.996 Pfizer/Biontech και 2.000 Johnson & Jonhson.

Ο Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε ότι χθες στα κατεχόμενα έγιναν συνολικά 4000 εμβολιασμοί, οι 1000 αφορούσαν πρώτες δόσεις. Το 48% του πληθυσμού, ανέφερε, έχει εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση.

Για την αύξηση των κρουσμάτων στα κατεχόμενα είπε ότι παγκοσμίως υπάρχει αύξηση των περιστατικών Covid 19 λέγοντας πως μπορεί οι ασθενείς να αυξήθηκαν αλλά όσον αφορά τα θύματα του κορωνοϊού «είμαστε σε καλό σημείο».

Εβδομήντα ασθενείς, είπε, βρίσκονται υπό θεραπεία στο νοσοκομείο πανδημίας, 15 είναι διασωληνωμένοι και από αυτούς τους διασωληνωμένους το 75% είναι ανεμβολίαστοι.

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι όσοι είναι άνω των 55 ετών και έχουν περάσει 4 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολίου τους θα μπορούν να κάνουν και τρίτη δόση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τέλειωσαν τα τεστ μοριακού ελέγχου PCR στην κατεχόμενη Λευκωσία και σε όσους προσέρχονταν σήμερα, Πέμπτη για έλεγχο τους γινόταν μόνο τεστ αντιγόνου, γράφει η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσοι θέλουν τεστ PCR το «υπουργείο υγείας» τους παραπέμπει σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια με τα οποία έχει συμφωνία. Από το κέντρο εμβολιασμού στην «κρατική έκθεση» στην κατεχόμενη Λευκωσία, προστίθεται, έγινε γνωστό ότι υπήρξε μεν δυσκολία με τους μοριακούς ελέγχους αλλά το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εντός της ημέρας παραλαμβάνοντας νέα τεστ PCR.

Υψηλός αριθμός στην ΜΕΘ, σταθεροποίηση έως μείωση στις νοσηλείες με COVID-19, λένε οι κυπριακές υπηρεσίες υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: