Οι Αμερικανοί “τελείωσαν” δύο “σχεδιαστές και συντονιστές” του ISIS: Έπεται η “μεγάλη εκδίκηση”; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

File photo: Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν του πολίτες που ζουν στην Ρωσία , ότι υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων. EPA, JIM LO SCALZO μέσω ΚΥΠΕ




Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία κτύπησε τις πρωινές ώρες σε στόχους του Ισλαμιμού Κράτους, μέσα στο Αφγανιστάν.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με drones, εστιάστηκε σε στελέχη του Ισλαμικού κράτους, που έχουν σχέση με τη βομβιστική ενέργεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε το βράδυ ότι από την επίθεση του drone σκοτώθηκαν δύο στελέχη του Ισλαμικού Κράτους -στελέχη «υψηλού προφίλ», όπως χαρακτηρίστηκαν- και ένα τρίτο τραυματίστηκε.

Ο Ταγματάρχης Χανκ Τέιλορ, αναπληρωτής διευθυντής για περιφερειακές επιχειρήσεις, υποστήριξε σε ειδική ενημέρωση ότι οι νεκροί ήταν και “σχεδιαστές και συντονιστές” της επίθεσης αυτοκτονίας.

  • Για τα θέματα αυτά, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανάλυση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Σημείωσε σχετικά:

Παρά το γεγονός ότι κτύπησαν αυτούς, όπως φαίνεται, που αναζητούσαν, αυτή δεν είναι η επίθεση που περιμέναμε. Δεν νομίζω ότι ο Λευκός Οίκος εκδικήθηκε με τον τρόπο αυτό το Ισλαμικό Κράτος για την αιματοχυσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Πιστεύω ότι επίκειται ισχυρή αντίδραση, όπως γνωρίζει να το κάνει η πολεμική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι αναλυτές εξέφρασαν την άποψη ότι θα υπάρξει και συνέχεια, είναι ότι επικρατεί οργή στην Αμερική. Και για τους νεκρούς πεζοναύτες και για τους Αφγανούς συνεργάτες των Αμερικανών, που έχασαν τις ζωές τους από την πολύνεκρη ενέργεια του ISIS.

Τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους δρούσαν στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Όπως τονίστηκε από αξιωματούχο του Πενταγώνου, η εντολή δόθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο Μπάιντεν, όταν οι επιτελείς του υπουργείου Άμυνας, του περιέγραψαν τις επιλογές του. Το drone πέταξε από χώρα της περιοχής, κτύπησε τους στόχους και αποχώρησαν επιστρέφοντας στη βάση του.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πεντάγωνο παρουσίασε στον πρόεδρο τα εναλλακτικά σχέδια που έχει στη διάθεσή του, ένα εκ των οποίων ήταν η επίθεση και  εξολόθρευση των εν λόγω στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ταλιμπάν έχουν συλλάβει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που αναμείχθηκαν στην αιματοχυσία, αλλά δεν έγινε γνωστό ακόμα αν παραδόθηκαν ή αν θα παραδοθούν στους Αμερικανούς.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνεχίζουν τις προειδοποιήσεις για την πιθανότητα νέων τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον αμερικανικών στόχων στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση παραμένει ρευστή. Αλλά επί του πεδίου η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι πληροφορίες για νέες επιθέσεις -που δόθηκαν πάλι από τους Ταλιμπάν- αναγκάζουν τους Αμερικανούς να βρίσκονται σε εγρήγορση και να προσπαθούν να ολοκληρώσουν την εκκένωση για να φύγουν αμέσως μετά.

Συγκινεί η ιστορία μίας εκ των νεκρών, της Νικόλ Γκι, η οποία συμμετείχε στην επιχείρηση της εκκένωσης. Δυστυχώς, γι’ αυτήν και την οικογένειά της, δολοφονήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, αφού στο μεταξύ είχε κάνει ακριβώς αυτό που αγαπούσε: Να σώζει ζωές.

Προκαλούν συγκίνηση οι φωτογραφίες της να σώζει παιδιά, και ειδικά αυτή που κρατά ένα μωρό στην αγκαλιά της.

Οι συγγενείς των νεκρών πεζοναυτών τα έχουν βάλει με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος συμμετείχε σε μεγάλη σύσκεψη υπουργών, στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της εσωτερικής ασφάλειας. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας φέρεται να κατέθεσε τις εισηγήσεις του για έγκριση από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι συγγενείς των νεκρών δεν έχουν πρόβλημα με αυτή καθ’ αυτή την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για αποχώρηση από το Αφγανιστάν. Το πρόβλημα τους αφορά την επιχείρηση της εκκένωσης. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν βιαστικά και όπως αποδείχθηκε χωρίς σχέδιο.

  • Οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι ως να εστάλησαν στο στόμα του λύκου χωρίς καμία προστασία. Στην Ουάσιγκτον καταδικάζεται επίσης και η εμπιστοσύνη που έδειξε η κυβέρνηση στους Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειώσουμε ότι έληξε ο ρόλος της Τουρκίας στο αεροδρόμιο του Αφγανιστάν. Οι Τούρκοι στρατιώτες αποχώρησαν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ και τον ευχαρίστησε. Έτσι τελείωσε άδοξα η τουρκική αποστολή στη χώρα και με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει αυτό που ισχυρίστηκε ο Ερντογάν για τον μελλοντικό ρόλο της Τουρκίας.

Το βίντεο της ανταπόκρισης του αναλυτή του OPEN και αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Πότε θα εκδικηθεί πραγματικά η Αμερική το τρομοκρατικό κτύπημα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: