‘Ενας ακόμη θάνατος και 333 νέα κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο: 196 νοσηλευόμενοι

File Photo: Iατρικό προσωπικό συλλέγει δείγματα επιχρίσματος για COVID-19 στη Λευκωσία. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Ένας άνθρωπος απεβίωσε από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 484, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, 333 (ποσοστό θετικότητας: 0,64%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 111,666.

Συνολικά, 196 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 75 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 82,66% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Στο μεταξύ, 16 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 51,999 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ένα άτομο που απεβίωσε με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορά σε άντρα, ηλικίας 71 ετών, που κατέληξε στις 22 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 484, εκ των οποίων 311 άντρες (64%), και 173 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΒΑ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες αύριο Τρίτη στην Κύπρο: Κίτρινη προειδοποίηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: