Εκτάκτως συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν, στις 24 Αυγούστου

File photo: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών EPA/MANUEL ELIAS / UNITED NATIONS PHOTO HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ανακοίνωσε απόψε ότι θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση στις 24 Αυγούστου για να εξετάσει “τις σοβαρές ανησυχίες σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα”, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Η συνεδρίαση, στη Γενεύη, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, ένα αίτημα που υποστηρίζεται επί του παρόντος από 89 χώρες. Για τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης απαιτείται το αίτημα να έχει την υποστήριξη του ενός τρίτου των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου.

Στις χώρες που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης περιλαμβάνονται έως τώρα τα μέλη, η Βρετανία και η Γαλλία, αλλά όχι η Κίνα ή η Ρωσία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν καθεστώς παρατηρητή στο Συμβούλιο, δεν είναι μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το αίτημα, σύμφωνα με έναν προσωρινό κατάλογο του ΟΗΕ.

Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Έντονη αντίδραση ΕΕ και ΟΗΕ μετά την συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν: Περιμένουν πράξεις για τις δεσμεύσεις…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: