Ασυγκράτητα τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια: Μπήκε στο Πευκί η φωτιά, καίγονται σπίτια, απομακρύνθηκαν 350 κάτοικοι

File photo: Φωτιά καίει δασική έκταση στο χωριό Ζωοδόχος Πηγή στην Εύβοια, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ




Δραματικές συνεχιζονται οι εξελίξεις στη Βόρεια Εύβοια καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται και κατακαίουν τα πάντα στο διάβα τους.

Το νέο δραμτικό επίκεντρο είναι το παραθαλάσσιο χωριό Πευκί. Η πυρκαγιά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

  • Πριν λίγες ώρες στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατάσβηναν τις φλόγες στις αυλές τους στον οικισμό μέσα .

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετωπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

 Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν έρθει από την Ουκρανία και την Ρουμανία, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Νωρίτερα, πάντως, στον οικισμό Τρουπί, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν με ντουντούκες από τους λίγους κατοίκους που παραμένουν στο σημείο,  να απομακρυνθούν. Ωστόσο, πολλοί παραμένουν και οργανώνουν την άμυνά τους στη φωτιά,  κόβοντας  τα δέντρα γύρω από τα σπίτια τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες, ενώ μετέχουν και δεκάδες εθελοντές. Ωστόσο, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διέλευση, είτε επειδή έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, κορμοί ή καλώδια. Για τη διάνοιξη δρόμων, μπουλντόζες κατευθύνονται στο βουνό.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τεράστιο μέτωπο τώρα προς Γαλατσώνα Ευβοίας: Ρουμάνοι και Ουκρανοί παλεύουν στο νότιο μέτωπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: