Απαράδεκτοι, πάλι, οι Γερμανοί: Δεν έχουν στείλει βοήθεια στις χώρες που πλήττονται από τις πυρκαγιές

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, όταν επισκέφθηκε τις περιοχές των πλημμυρών, στο χωριό Bad Muenstereifel. EPA, SASCHA STEINBACH, POOL




Τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) αναφέρει ότι η Γερμανία δεν έχει στείλει ακόμη βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί από δασικές πυρκαγιές.

Αλλά αυτή την στιγμή εξετάζεται αν κάποιο κρατίδιο είναι σε θέση να αποστείλει δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών, από την έναρξη των δασικών πυρκαγιών στη νότια Ευρώπη η Ελλάδα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία έχουν ζητήσει υποστήριξη μέσω της διαδικασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση καταστροφών. Επιπλέον, από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ζητήθηκε άμεσα βοήθεια.

«Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα κράτη έχουν ζητήσει υποστήριξη με πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία η Γερμανία δεν διαθέτει», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου κατόπιν αιτήματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Πρασίνων ζήτησε πρόσφατα την προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών ενόψει των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Μέχρι τώρα, ελικόπτερα της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση πυρκαγιών από τον αέρα στη Γερμανία, αν και τα ελικόπτερα της αστυνομίας μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να μεταφέρουν μόνο σχετικά μικρή ποσότητα νερού.

Το πρωί της Παρασκευής, η Ελλάδα ζήτησε επιπλέον υποστήριξη με πυροσβεστικές δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το Κοινό Κέντρο Αναφοράς και Κατάστασης της Ομοσπονδίας έθεσε σχετικό ερώτημα προς τα κρατίδια. Η εξέταση του ζητήματος συνεχίζεται.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/Βερολίνο

Η Αίγυπτος αποστέλλει δύο Σινούκ στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές: Εντολή του ιδίου του αλ Σίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: