Aλλόκοτες σκηνές με Ταλιμπάν να… κάνουν τσουλήθρα σε παιδική χαρά: Ανεβαίνουν ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ [video]

Οι τρομοκράτες των Ταλιμπάν …παίζουν σε λούνα πάρκ. Φωτογραφία via Twitter, Kathimerini.gr




Την ώρα που χιλιάδες Αφγανοί και Αφγανές αγωνιούν για την επόμενη μέρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τρόπο διαφυγής από τη χώρα…

… τον γύρο του διαδικτύου κάνουν ορισμένα βίντεο που δείχνουν μαχητές του πολιτικο-θρησκευτικού κινήματος να… διασκεδάζουν σε λούνα παρκ και γυμναστήρια, γιορτάζοντας τη «νίκη» τους.

Σε άλλες εποχές θα προκαλούσαν θυμηδία οι εικόνες και τα βίντεο των Ταλιμπάν που έρχονται από το Αφγανιστάν και τους δείχνουν να έχουν… εισβάλει σε λούνα παρκ και να παίζουν με τα παιδικά παιχνίδια, εάν δεν ήταν τραγική η κατάσταση στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των σκοταδιστών που έχουν στα χέρια τους οπλισμό και εξουσία.

 

Σαν μικρά παιδιά που ανακάλυψαν ένα νέο παιχνίδι, οι ακραίοι Ισλαμιστές που έχουν πια υπό τον έλεγχό τους το Αφγανιστάν μετά την έξοδο των Αμερικανών φαίνονται να παίζουν με τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα στη Χεράτ, πριν καν φτάσουν στην Καμπούλ.

Κλιπ που ανέβασε στο Twitter o ρεπόρτερ του Reuters Χαμίντ Σαλίζι, ο οποίος ζει στην Καμπούλ, δείχνουν μια ομάδα Ταλιμπάν να διασκεδάζουν σε λούνα παρκ στην πόλη, παίζοντας με τα συγκρουόμενα και ανεβαίνοντας ακόμα και στα αλογάκια του καρουζέλ.

Ακόμα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φέρεται να τραβήχτηκε στο γυμναστήριο του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ, μετά την κατάληψή του από Ταλιμπάν. Στο κλιπ νεαροί μαχητές εμφανίζονται να δοκιμάζουν τα όργανα και τα βάρη, γελώντας και τραβώντας φωτογραφίες.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που πλέον ελέγχουν μια χώρα η οποία όχι μόνο είναι στο σταυροδρόμι της Μέσης με την Άπω Ανατολή αλλά και ελέγχει μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής ναρκωτικών, που πλέον αναμένεται να κυκλοφορεί σε μεγάλες ποσότητες και χαμηλές τιμές ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

H τρομακτική φυγή: Εκατοντάδες Αφγανοί στοιβαγμένοι μέσα σε αμερικανικό μεταγωγικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: