Το παγκόσμιο δίκτυο-στρατός του Ερντογάν δρα σε όλο τον κόσμο ανεξέλεγκτα: Κυνηγά τους οπαδούς του Γκιουλέν

Ο άλλοτε πνευματικός καθοδηγητής του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν. EPA, SELAHATTIN SEVI , ZAMAN DAILY NEWSPAPER,




Πέντε χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) κυνηγάει τους αντιπάλους του σε όλο τον κόσμο, αναφέρει το περιοδικό derSpiegel.

Οι αντιπολιτευόμενοι φοβούνται και τη ζωή τους στη Γερμανία. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Οrhan Inandi, μόνιμου κατοίκου Κιργισίας, ο οποίος αγνοείται από 31 Μαΐου.

Ο Inandi ζει εδώ και 26 χρόνια με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά του στην πρωτεύουσα της Κιργισίας, όπου διευθύνει τα σχολεία Sapat, ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα που ανήκουν στο δίκτυο του Τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Fethullah Gülen, τα οποία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, αναγκάστηκαν να κλείσουν σε πολλές χώρες, κατόπιν πιέσεων της Τουρκίας.

Για περισσότερο από ένα μήνα δεν υπάρχουν ίχνη του Orhan Inandı. Η σύζυγός του δηλώνει σίγουρη ότι ο σύζυγός της είχε απαχθεί από Τούρκους πράκτορες. Η Human Rights Watch εξέδωσε δήλωση που προειδοποιεί ότι ο Inandi κινδυνεύει από αυθαίρετη κράτηση και βασανιστήρια στην Τουρκία, ενώ έχουν επίσης πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην Μπισκέκ.

Όποιος αντιτίθεται ανοιχτά στην τουρκική κυβέρνηση πρέπει να περιμένει απειλές και επιθέσεις, κι αυτό ανεξαρτήτως από το αν έχει ή όχι τουρκικό διαβατήριο. Εκτός από Γιουλενιστές, η τουρκική κυβέρνηση επέκτεινε την εκστρατεία της κατά Κούρδων και Αριστερών.

Για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος δημοσιογράφος Erk Acarer δέχθηκε επίθεση από τρεις άνδρες στην αυλή του σπιτιού του στο Βερολίνο.

ΠΗΓΗ: derSpiegelErdoğans langer Arm

Προειδοποίηση για τους γείτονες: Η τουρκική πυρηνική φιλοδοξία προσβλέπει και σε στρατιωτικούς σκοπούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: