Προβοκάτσια εναντίον της Αναλένα Μπέρμποκ: Γελοίες οι συζητήσεις περί αντικαταστάσεως, λέει ο συμπρόεδρος

Ο Μάικλ Κέλνερ, γραμματέας των Πρασίνων μπροστά στο πορτρέτο της υποψήφιας για την Καγκελαρία, Annalena Baerbock, στο Βερολίνο. EPA, FILIP SINGER, POOL




Η απόφαση να είναι η Αναλένα Μπέρμποκ υποψήφια καγκελάριος του κόμματος των Πρασίνων ελήφθη κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Γελοίες οι συζητήσεις περί αντικαταστάσεώς της από εμένα, δηλώνει ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Ελπίζω ότι θα πνεύσει ούριος άνεμος για το κόμμα μου κατά την διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας προς τις ομοσπονδιακές εκλογές τις επόμενες εβδομάδες. Η απόφαση να είναι υποψήφια καγκελάριος η Αναλένα Μπέρμποκ ελήφθη κατόπιν ωρίμου σκέψεως. Τώρα προέχει η κοινή ομαδική επιτυχία μας», δήλωσε σήμερα ο συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ κατά την έναρξη της προεκλογικής περιοδείας στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν το οποίο βρίσκεται στα γερμανο-δανικά σύνορα (περιφέρεια Βόρειο Φρίσλαντ).

Μέχρι στιγμής, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας των Πρασίνων κυριαρχείται από συζητήσεις σχετικά με το πρόσωπο της Αναλένα Μπέρμποκ. Ο συμπρόεδρος του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος εθεωρείτο για καιρό ο επικρατέστερος υποψήφιος των Πρασίνων για την καγκελαρία, αναφερόμενος στις συζητήσεις για ενδεχόμενη αντικατάστασή της από τον ίδιο, τις χαρακτήρισε «γελοίες» στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung».

Η υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία Αναλένα Μπέρμποκ δέχεται πυρά εδώ και εβδομάδες επειδή υπάρχουν πρόδηλες φραστικές ομοιότητες με άλλες δημοσιεύσεις στο βιβλίο της «Πώς θα ανανεώσουμε τη χώρα μας τώρα». Επιπλέον, είχε καθυστερήσει να δηλώσει ειδικές καταβολές του κόμματος προς αυτήν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag). Επίσης, τόσο το κόμμα όσο και η ίδια η υποψήφια καγκελάριος έπρεπε να διορθώσουν ορισμένα στοιχεία του βιογραφικού της σημειώματος.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το dpa
Βερολίνο, Germany

Τραγωδία στο Ιράκ: Τουλάχιστον 36 νεκροί σε πυρκαγιά στην μονάδα Covid-19 σε νοσοκομείο της Νασιρίγια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: