Πυρκαγιά στην Κύπρο: Τραγωδία δίχως προηγούμενο πλην της τουρκικής εισβολής

File photo: Ελικόπτερο μετέχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φονικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό. ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΚΥΠΕ




Μιλάμε για μια τραγωδία και δεν υπάρχει προηγούμενο πλην της εισβολής, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός άμεσα.

Σε δηλώσεις στο Κέντρο Διαχείρισης στη Βαβατσινιά, όπου παρακάθησε σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς, για το θέμα της κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλάμε πραγματικά για μια τραγωδία της οποίας δεν υπήρξε προηγούμενο, πλην της περιόδου της εισβολής το 1974».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η κοινωνία ζητά παραδειγματικές τιμωρίες για όσους βάζουν τις φωτιές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «βεβαίως για να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Χαίρομαι διότι υπάρχουν πολίτες με ευαισθησίες που καταγγέλλουν και, ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες συλλήψεις».

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση σε όλους «να επαγρυπνούμε για όσους ασυνείδητα είτε εσκεμμένα είτε εξ αμελείας μπορεί να προκαλέσουν ανάλογες καταστροφές».

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: