Κορυφαίος συνεργάτης του Ερντογάν κατηγορείται για εμπορία νεαρών γυναικών: Τις πουλούσε σε πολιτικούς…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί σε συγκέντρωση του κόμματος, AKP. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Το αφεντικό της τουρκικής μαφίας, Sedat Peker, μπορεί να έκανε ένα διάλειμμα από την κυκλοφορία βίντεο στο YouTube, κατηγορώντας κορυφαίους γραφειοκράτες, πολιτικούς και φιλοκυβερνητικούς επιχειρηματίες για διαφθορά και εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά επιμένει με τέτοιου είδους κατηγορίες στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Twitter.

Σε μια σειρά tweets που δημοσιεύτηκαν στις 26 Ιουνίου, ο Peker κατηγόρησε τον Korkmaz Karaca, μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, για συμμετοχή σε δίκτυο διακίνησης που προμήθευε γυναίκες σε πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Deniz Baykal, σύμφωνα με την ιστοσελίδα AHVAL.

.Τον Μάιο του 2010, ένα βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο φέρεται να έδειχνε ότι ο Baykal είχε σχέσεις εκτός γάμου με μια γυναίκα βουλευτή του CHP. Ο Μπαϊκάλ παραιτήθηκε λίγο αργότερα, για να αντικατασταθεί από τον σημερινό αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μια έρευνα του 2015 αποκάλυψε ότι ο Baykal και 28 άλλοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων αξιωματούχων του στρατού, γραφειοκράτες, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και του ίδιου του Ερντογάν είχαν πέσει θύματα κατασκοπείας μέσω κρυφών φωτογραφικών μηχανών, ανέφερε τότε η εφημερίδα Hürriyet.

Ο Κορκμάζ οργάνωσε να πάει «κορίτσια» στο Baykal και άλλους (πολιτικούς), ως μέρος του προγράμματος, είπε ο Peker.

«Η οικογένεια ενός από τα κορίτσια που έφερε στο Ντενίζ Μπάκαλ ανέφερε την κατάσταση. Έτσι, αυτός (Καράκα) προσπάθησε να φτάσει σε μένα μέσω μερικών από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους», είπε ο αρχιμαφιόζος Peker.

Ο Peker είπε ότι ο Karaca συντόνισε επίσης μια συνάντηση το 2017 μεταξύ του Baykal και του Ερντογάν σε ένα νοσοκομείο όπου ο πρώτος διέμενε λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Ο Καράκα είχε ενεργήσει ως σύμβουλος του Baykal μεταξύ 2010 και 2017 πριν αλλάξει την κομματική πίστη του και ταχθεί στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν.

Ο Καράκα εμφανίστηκε δημοσίως με πολλούς κορυφαίους αξιωματούχους του AKP, όπως ο Ερντογάν, ο υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu και ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τοπικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του ιστότοπου sendika.org.

Ο Καράκα απάντησε στις κατηγορίες με ένα σχόλιο στο Facebook τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

“Πώλησα τη μητέρα σου ή τη γυναίκα σου;” είπε, αφού ένας χρήστης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τον κατηγόρησε ότι «πουλά γυναίκες σε όλη την πατρίδα».

Πολλά από τα κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν στο δίκτυο διακίνησης προέρχονταν από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, δήλωσε η Dilek Ekmekçi, δικηγόρος, στο Twitter τη Δευτέρα.

«Εκείνες που πωλούνται σε δικαστές, εισαγγελείς, γραφειοκράτες και πολιτικούς είναι γυναίκες που μεγάλωσαν σε κοιτώνες της Διεύθυνσης Παιδικών Υπηρεσιών, πολλές από τις οποίες έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι από την κούνια», είπε.

Η Ekmekçi είπε ότι τον Σεπτέμβριο είχε ασκήσει κατηγορίες εναντίον του δικτύου διακίνησης αφότου η αδελφή της έγινε ένα από τα θύματα του. Είπε ότι το δίκτυο περιλάμβανε και τον αρχηγό της αστυνομίας Κοράι Ö. αλλά και συνεργάτες του δημάρχου της Άγκυρας Melih Gökçek.

Ένα από τα άτομα στα οποία έστειλε το δίκτυο συνοδούς ήταν ο πρώην Πρόεδρος του Ποινικού Δικαστηρίου Sincan με τα αρχικά Ο.Κ., ο οποίος είχε εμπλακεί σε άλλο σκάνδαλο με συνοδούς και κοκαΐνη το 2010.

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AHVAL

Έρευνα εναντίον του Ρούντι Τζουλιάνι για την ανάρμοστη σχέση του με την Τουρκία: Για τη HalkBank και τον Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: