Υπενθυμίζει την οφειλή της πολιτείας για την προσφορά τους το Μνημείο Αγνοουμένων στη Λεμεσό, λέει ο Φωτίου

Οι μητέρες των αγνοουμένων τους περιμένουν 47 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το Μνημείο Αγνοουμένων για την πόλη και Επαρχία Λεμεσού θα είναι ένα σημείο αναφοράς που θα συνδέει άρρηκτα τη μνήμη τους μαζί με την οφειλή μας προς τους ιδίους και τις οικογένειες τους, να μην αποδειχθούμε κατώτεροι και επιλήσμονες της μεγάλης τους προσφοράς.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου στην εκδήλωση απονομής βραβείων εικαστικού διαγωνισμού για την ανέγερση Μνημείου Αγνοουμένων στην πόλη.

«Ανταποκρινόμαστε σε ένα διαχρονικό αίτημα των συγγενών αγνοουμένων των περιοχών της Λεμεσού για την υλοποίηση του οποίου, με πρόταση του Γραφείου μου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι με το μνημείο θα υπογραμμίζεται και το χρέος όλων μας για τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοουμένου μας, είπε ο κ. Φωτίου όπως μεταδίδει το ΓΤΠ.

Στο μνημείο αυτό και στον περιβάλλοντα χώρο θα τελούνται οι διάφορες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των αγνοουμένων, ώστε να παραμένει ζωντανή η προσφορά τους, αλλά και να αναδεικνύονται μηνύματα και διδάγματα χρήσιμα και αναγκαία για τη συνέχιση του αγώνα μας, συνέχισε.

Ο κ. Φωτίου επανέλαβε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Κυβέρνηση, καθώς και όλοι που είμαστε ταγμένοι σε αυτή την προσπάθεια, συμμεριζόμαστε ιδιαίτερα τον πόνο και την αγωνία των συγγενών. Το θέμα των αγνοουμένων είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της πλευράς μας στον αγώνα που διεξάγουμε για τη δικαίωση της Κύπρου και του λαού μας».

Νίκος Αναστασιάδης για την Γαλλία: Στρατηγικός εταίρος σε θέματα άμυνας , ασφάλειας και ενέργειας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: