Η οικονομία διαλύει τον Ταγίπ Ερντογάν: Μεγάλη πτώση της υποστήριξης προς το κόμμα του (AKP)

FILE PHOTO: Τα λάθη του Ταγίπ Ερντογάν στην οικονομία και την πανδημία οδήγησαν σε απόγνωση τους πολίτες της Τουρκίας. Το στιγμιότυπο είναι από αγορά του Eminonu, στην Πόλη. EPA, SEDAT SUNA




Ρεπορτάζ της εφημερίδας Financial Times για την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Τούρκων πολιτών προς την κυβέρνηση του AKP λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων μηνών.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι μια σειρά από δημοσκοπήσεις δείχνουν υποστήριξη για το AKP σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Μια έρευνα του Turkiye Raporu τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι το ποσοστό έχει πέσει στο 26%.

Οι επόμενες εκλογές στην Τουρκία έχουν προγραμματιστεί για το 2023, αλλά σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Η δημοσκόπηση του οργανισμού του Μαΐου έδειξε ότι ο Erdogan – ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Τουρκίας – υστερεί σε σχέση με τα τρία πρόσωπα της αντιπολίτευσης που πρόκειται να είναι προεδρικοί υποψήφιοι.

Ο Erdogan κυριάρχησε στην τουρκική πολιτική για δύο δεκαετίες, επιβλέποντας τον τριπλασιασμό του ΑΕΠ που έβγαλε εκατομμύρια Τούρκους από τη φτώχεια.

Όμως, η δραματική σταθεροποίησή του στην εξουσία τα τελευταία χρόνια συνέπεσε με πολιτική αστάθεια, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας πραξικοπήματος το 2016, μιας επιθετικής εξωτερικής πολιτικής που τον έβαλε σε διαμάχη με τους δυτικούς εμπορικούς εταίρους και τις ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές που απέτρεψαν τους ξένους επενδυτές και έπληξαν τα οικονομικά της χώρας.

ΠΗΓΗ: Financial TimesEconomic slide sends support for Erdogan to all-time low

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Να τους υποστηρίξουμε: Το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» συνεχίζεται στη Θράκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: