Γιατί ανέχονται τον Ερντογάν; Νέα “εισβολή” της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο και ανακοινώσεις ψεύτικης “ειρήνης”

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον συνέταιρό του, τον γκρίζο λύκο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




 Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Παραμονή της μαύρης επετείου, η Κύπρος δέχθηκε μια νέα, άλλου τύπου εισβολήαπό την Τουρκία που θα πυροδοτήσει εξελίξεις.

Τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο Ερντογάν έκανε την Δευτέρα στις 19 του μήνα, απόβαση στο νησί της Κύπρου, με “καλά” νέα, όπως αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος. Μετά την προσευχή της Παρασκευής ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως έχει καλά νέα για τους Τουρκοκύπριους που θα ανακοινώσει από το παράνομο “κοινοβούλιο” του ψευδοκράτους, ενώ παράλληλα θα στείλει και ένα μήνυμα ειρήνης προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε πως ‘’έχουν τελετές στην κατεχόμενη) Βόρεια Κύπρο όπως κάθε χρόνο, ενώ θα πραγματοποιήσουν τις τελετές τους με ευρεία αντιπροσωπεία και το βράδυ θα επιστρέψουν στην πατρίδα’’.

Τέλος ανέφερε ότι ‘’οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, θα στείλουν μήνυμα ειρήνης με τον καλύτερο τρόπο, τόσο για το νησί, όσο και για ολόκληρο τον κόσμο’’.

Το ερώτημα είναι βέβαια, τι είδους μήνυμα ειρήνης είναι ικανός να στείλει ο κ. Ερντογάν, αλλά αυτό ας το αφήσουμε στην κρίση του κόσμου…

Τόσο όμως η Διεθνής Κοινότητα, όσο και ο κόσμος της Κύπρου, περιμένουν να δουν τα δήθεν “χαρμόσυνα “νέα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που θα ανακοινωθούν στο νησί.

Ο Τουρκικός τύπος αναφέρει κάποια σενάρια στα οποία θα εστιάσει ο Τούρκος Πρόεδρος που πραγματοποιεί την διήμερη επίσκεψη του, με τον κ. Μπαχτσελί και ευρεία αντιπροσωπεία.

  • Διπλωματική συνεργασία Αζερμπαϊτζάν και ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τις ειδήσεις που υπάρχουν, φαντάζει πιθανό σενάριο η έναρξη διπλωματικών σχέσεων, αφού 5 βουλευτές του Αζερμπαϊτζάν, βρίσκονται ήδη στην Κύπρο. Ακόμα ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε κατά την υποδοχή των 5 βουλευτών ότι ‘’είμαστε ένα έθνος, τρία κράτη’’.

Άλλωστε οι σχέσεις της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ήταν πάντοτε ισχυρές, ειδικά μετά και την τελευταία υποστήριξη από πλευράς της Τουρκίας στην ολιγοήμερη πρόσφατη σύγκρουση του Αζερμπαϊτζάν, εναντίον της Αρμενίας.

Ο Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Δένδιας, φαίνεται να προσγειώνει όμως τις επιδιώξεις των γειτόνων μας. Μιλώντας στην Αραβική  διεθνή εφημερίδα, Asharq AI Aswat, έστειλε σαφές μήνυμα ότι ‘’δεν υπάρχει λύση 2 κρατών για το Κυπριακό’’. Μάλιστα δήλωσε ότι ‘’η μόνη λύση είναι η ενοποίηση της νήσου και ότι όλα τα άλλα δεν συνιστούν κάποια λύση’’.

  • Η δημιουργία μόνιμης βάσης drones στον Λευκόνοικο.

H βάση αυτή δημιουργήθηκε μετά το 1974 για την προσγείωση αεροσκαφών, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών, drones έφτασαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, κατάσταση που φαίνεται να κάνει και αληθινό το σενάριο δημιουργίας μιας βάσης drones.

  • Ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

Μια νέα ναυτική βάση κοντά στην πόλη της κατεχόμενης Αμμόχωστου φαίνεται πως θα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος, που θα χρησιμοποιηθεί από το Τουρκικό ναυτικό. Όπως βγαίνει στο φως της δημοσιότητας υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία αρχηγείου στο λιμάνι του Ισκελέ, 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αμμόχωστο.

Όμως η απορία όσο και να ψάχνουμε παραμένει η ίδια. Τι θα κάνει για αυτά όχι η Κύπρος και η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Διεθνής Κοινότητα.

Άραγε, υπάρχει; Ανησυχεί για την σταθερότητα στην περιοχή ή αρκείται μόνο σε δηλώσεις που καταδικάζουν τα γεγονότα;

Η φίλη χώρα Κύπρος είναι μπροστά από μια νέα πικρή “εισβολή” και ο κόσμος της Κύπρου να είμαστε σίγουροι πως θα είναι καθηλωμένος στις τηλεοράσεις του για τις ανακοινώσεις του υπερόπτη Ερντογάν. Είναι πιθανό, οι πιο παλιοί και μεγαλύτεροι σε ηλικία, να δουν τον Τούρκο Πρόεδρο να καλεί άλλους να κατοικήσουν, εκεί που εκείνοι μεγάλωσαν και έχτισαν τις παιδικές τους αναμνήσεις και έπειτα ξεριζώθηκαν με ένα βάρβαρο τρόπο.

Ας υποθέσουμε όμως ότι οι μεγάλες δυνάμεις δεν νοιάζονται για κάτι τέτοιο, που είναι και το πιθανότερο. Άραγε, δεν νοιάζονται ούτε για τα συμφέροντα τους στην περιοχή;

Πριν λίγο καιρό μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες που κάνανε έρευνες στην περιοχή φέρνανε μαζί τους και τους στόλους των κρατών τους για να προστατευθούν. Τώρα θα επιτρέψουν στον Ερντογάν να αποκτήσει ναυτικές βάσεις και βάσεις drones στην περιοχή; Ή θα τον αφήσουν να “κουμαντάρει” την νοτιο-ανατολικη Μεσόγειο και τελικά να καταφέρει να τους εκτοπίσει;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Πριν πατήσει το πόδι του ο Ταγίπ προκάλεσε πανικό: Η νέα απόβαση του κατακτητή και οι πεπονόφλουδες στο δρόμο μας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: