Φωτιά στη Ζήρια: Απεγκλωβίζονται σταδιακά αυτοκίνητα ακινητοποιημένα στη νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου

Photo Πυροσβέστης ενώ επιχειρεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ζήρια στις 31 Ιουλίου 2021. Screenshot via thebest.gr




Στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς στη Ζήρια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου στις περιοχές του Δρεπάνου και του Ελαιώνα, προχωρά η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρός αριθμός αυτοκινήτων κινείται ανά χρονικά διαστήματα, με ένα περιπολικό να προπορεύεται πάντα, για λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας»

«Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τις περιοχές της Αιγιάλειας που τυλίχτηκαν στις φλόγες. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επίπονη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια έχει θέσει το σύνολο του στόλου των μηχανημάτων και του προσωπικού της στην υπηρεσία των αρχών».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι «είμαστε στο πλευρό όλου του μηχανισμού, των δυνάμεων πυρόσβεσης και όλων όσων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες» συμπληρώνοντας ότι «βιώνουμε άλλη μια δύσκολη μέρα για την Αχαΐα, που για να την ξεπεράσουμε είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας».

Εν τω μεταξύ σημαντική ήταν η συνδρομή του Λιμενικού που με σκάφη προχώρησε στον απεγκλωβισμό από την παραλιακή ζώνη περισσότερα από 100 άτομα.

Σκάφος του Λιμενικού στην περιοχή της Αιγιάλειας

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Η. Κάνιστρα του ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτογραφίες από thebest.gr
Πάτρα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ζήρια Αχαΐας: Πέντε τραυματίες από την πυρκαγιά – Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισε το Λιμενικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: