Ετοιμάζουν επέλαση οι Βρετανοί στην Ελλάδα; Τριπλασιάστηκαν οι κρατήσεις σε μια μέρα

File photo: also referred to the effort made so that flights from America will continue until the end of the tourism season. ANA – MPA/KOSTAS TSIRONIS




Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι αναζητήσεις και κρατήσεις Βρετανών για την Ελλάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση χθες ότι καταργείται από τις 19 Ιουλίου  η καραντίνα για τις αφίξεις πλήρως εμβολιασμένων τουριστών από τις «πορτοκαλί» χώρες – ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Sky News οι Βρετανοί τουρίστες είναι έτοιμοι για απόβαση στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τις  κρατήσεις να έχουν εκτοξευτεί στο 400% τις τελευταίες ημέρες.

  • Οι κρατήσεις για την Ελλάδα ήδη τριπλασιάστηκαν, με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.

Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς -όσους δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού- ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών.

Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ Covid την ημέρα που φθάνουν στη χώρα τους.

Η EasyJet κατακλίζεται από κρατήσεις εισιτηρίων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας» καθώς κλείστηκαν περισσότερα από 145.000 εισιτήρια με αύξηση 440% μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ενώ και η Τόμας Κουκ ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί.

 Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, το Αλικάντε, η Μάλαγα, το Φάρο και η Νίκαια.

Ο Νόελ Ιωσηφίδης από τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Tour Operator, που ειδικεύεται σε διακοπές σε Ελλάδα και Κύπρο, είπε ότι για πρώτη φορά φέτος οι κρατήσεις στο ταξιδιωτικό γραφείο του Sunvil προς Ελλάδα έφτασαν τον αριθμό των νέων και αναβληθέντων για το 2022 κρατήσεων, σε ένα σημαντικό «ορόσημο».

Με πληροφορίες από imerisia.gr/ΚΥΠΕ- Θ.Γκαβός- Λονδίνο-Βρετανία

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Περιπέτεια στο βυθό για 13χρονους δύτες: Πήγαν στην σπάνια αποικία των ιππόκαμπων αλλά «κόλλησαν» στο φυτοπλαγκτόν [Photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: