Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πυρκαγιές και Αμμόχωστος στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι καταστροφικές πυρκαγιές σε χωριά των επαρχιών Λάρνακας – Λεμεσού, το θέμα της Αμμοχώστου, οι επικείμενες ενέργειες από την Τουρκία και οι χειρισμοί Αναστασιάδη υπό το πρίσμα της κοινής γνώμης, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κόλαση πυρός σε 10 κοινότητες. Οι φωτιές μπήκαν στα σπίτια» αναφέρεται σε εικόνες αποκάλυψης από τις πυρκαγιές, γράφοντας ότι εκκενώθηκαν χωριά στις επαρχίες Λάρνακας – Λεμεσού, με την καταστροφή να είναι τεράστια. Αλλού αναφέρεται στο θέμα της Αμμοχώστου και γράφει ότι οι Τούρκοι τεντώνουν αλλά δεν κόβουν το σχοινί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ με το ερώτημα Λουκαΐδης ή Στεφάνου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Όλα λάθος τα έκανε ο Πρόεδρος», αναφέρεται σε έρευνα της RetailZoom για λογαριασμό του «Π», σύμφωνα με την οποία το 82% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι χειρισμοί του Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό είναι μη ικανοποιητικοί. Αλλού αναφέρεται σε τεράστιο δίλημμα των Βαρωσιωτών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα επιχειρεί ένα ψυχογράφημα του ΑΚΕΛ που αναζητεί τα πατήματά του για να διασωθεί.

Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Σκληρό ροκ για δύο κράτη», αναφέρεται σε τουρκικό εκβιασμό για αποδοχή κυριαρχικής ισότητας αλλιώς θα προχωρήσουν σε τετελεσμένα. Σε άλλο θέμα της η εφημερίδα διερωτάται αν θα βρεθεί επιτέλους άκρη με τον Ακάμα. Αλλού γράφει ότι Φθινόπωρο θα είναι οι επόμενες κινήσεις του Γκουτέρες.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΑΚΕΛ είμαστε εμείς και εμείς θα το σηκώσουμε ψηλά», αναφέρεται σε μήνυμα αποφασιστικότητας για να ξαναβγεί το ΑΚΕΛ μπροστάρης στους αγώνες στο συνέδριο του ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα για τον τουρισμό, γράφει ότι καλύτερες είναι οι επιδόσεις από πέρσι αλλά χειρότερες απ’ ό,τι αναμενόταν. Αλλού γράφει ότι άρρωστη μητέρα με δύο ανήλικα ζουν στην αθλιότητα, ενώ υπουργεία και υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν έμειναν επιλογές για τα Βαρώσια», γράφει ότι την ώρα που η τουρκική πλευρά σπρώχνει για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να περιοριστεί στον συνηθισμένο ρόλο της αντίδρασης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε συνεργασία σε θέματα άμυνας με το Ηνωμένο Βασίλειο κατά την επίσκεψή του σε βρετανικό πολεμικό πλοίο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πράσινα διαπιστευτήρια του κατασκηνωτικού χώρου του Ακάμα.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοίγουν κι άλλο τμήμα του Βαρωσιού, γράφει ότι στόχος της Άγκυρας είναι να λειτουργήσει ως μοντέλο για το άνοιγμα όλης της περίκλειστης πόλης. Αλλού κάνει λόγο για έρευνες για υπερεμβόλιο εναντίον όλων των κορωνοϊών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε φόβους για αύξηση της ανεργίας με αδύναμους κρίκους τους τομείς του τουρισμού και των κατασκευών.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Αμμόχωστος εάλω ξανά και ξανά!», γράφει ότι τον τραγικό επίλογο επισφραγίζει ο Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ρ. Ντενκτάς καθορίζει από τον τάφο την ισότιμη κυριαρχία και την «τελική λύση». Αλλού γράφει ότι φοβούνται τις παρενέργειες και δεν εμβολιάζονται ενώ η κυπριακή κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη, σύμφωνα με έρευνα της IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για λογαριασμό της «Σ».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κύπρο: Νεκροί βρέθηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι στην κοινότητα Οδού στη Λάρνακα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: