Διακόσιοι ομογενείς θα τιμηθούν στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο της Αυστραλίας

File photo: Tο Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. photo: http://www.sea.museum/nationalmonument




Την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη του αγώνα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα τιμήσει το Εθνικό Ναυτικό Μουσείο της Αυστραλίας, που βρίσκεται στην περιοχή του Darling Harbour, στο Σύδνεϋ, χαράσσοντας τα ονόματα 200 ομογενών στο Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης.

Τα ονόματα θα επιλεγούν από την ίδια την ομογένεια, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Προνοίας, της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και θα αφορούν, άοκνους εργάτες του Αυστραλιανού Ελληνισμού, με χαμηλότερα εισοδήματα.

  • Υπενθυμίζεται ότι στο Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης, μπορεί να αναγραφεί το όνομα οποιουδήποτε ατόμου έχει γεννηθεί στο εξωτερικό και έχει εγκατασταθεί στην Αυστραλία και περιλαμβάνει 30.000 ονόματα μεταναστών, μεταξύ των οποίων 1500 Ελλήνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελληνικού Ραδιοφωνικού Αυστραλιανού Προγράμματος SBS, για την επίτευξη του στόχου, έχει ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων και μέχρι στιγμής, έχουν γίνει δωρεές συνολικού ύψους $15.500.

Το Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης βρίσκεται σε μία συμβολική τοποθεσία, στο βόρειο παραλιακό πεζόδρομο του Ναυτικού Μουσείου, εκεί όπου κατέφταναν μετανάστες στο Σύδνεϋ και αναβαθμίστηκε σε Εθνικό Μνημείο από Τείχος Υποδοχής όπως προοριζόταν, με απόφαση του Γενικού Κυβερνήτη της Αυστραλίας David Hurley.

Πηγή: ΕΡΤ/Sbs/greek

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Τέσσερα γραμματόσημα για το ’21 βγαλμένα από όσα ζωγράφισαν 6.000 Ελληνόπουλα από όλον τον κόσμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: