Δέκα χρόνια μετά τη φονική έκρηξη του Μαρί: ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες…

Τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Μαρί τρισάγιο στην μνήμη των 13 ηρώων κατά τη φονική έκρηξη στις 11 Ιουλίου 2011 στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Το τρισάγιο διοργάνωσαν το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί και οι Εθελοντές Μνήμης 11ης Ιουλίου 2011. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, Σ. Χατζησάββα




Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ).

Σημειώνει σχετικά:

Με τα ίδια έντονα συναισθήματα οδύνης που σκόρπισε η τραγωδία του μαύρου εκείνου πρωινού της 11ης Ιουλίου του 2011, αποτίουμε φόρο τιμής στους 13 ήρωες που θυσιάστηκαν και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας προς τις οικογένειες τους.

Δεκατρείς λεβέντες, αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ναύτες και πυροσβέστες, παραμένοντας μέχρι τέλους πιστοί στο καθήκον, θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή.

Αποτελεί χρέος της πολιτείας να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην επαναληφθούν εκείνα τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία και να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρούς εν καιρώ ειρήνης.

Το οφείλουμε στις οικογένειες των ηρώων, το οφείλουμε στη θυσία των παλληκαριών, το οφείλουμε σε όλους όσοι υπηρετούν σήμερα την πατρίδα αλλά και στις γενεές που έρχονται.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ

Από την πλευρά του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ, σημειώνει:

Η 11η Ιουλίου είναι μέρα απόδοσης τιμής στους 13 ήρωες της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί.

Παρόλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια από εκείνη την φονική έκρηξη στο Μαρί, οι μνήμες για τον θάνατο και τις καταστροφές που σκόρπισε είναι ακόμα νωπές.

Οι δεκατρείς ήρωες που χάθηκαν άδικα αναζητούν ακόμα δικαίωση για τις εγκληματικές παραλήψεις του πολιτικού συστήματος και για τις ευθύνες που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί, παραμένοντας ένα ακόμα οφειλόμενο χρέος της πολιτείας στις οικογένειες των αδικοχαμένων.

H 11η Ιουλίου είναι μέρα απόδοσης τιμής στους δεκατρείς ήρωες της Ναυτικής Βάσης στο Μαρί αλλά και υπενθύμισης πως η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία από τέτοιου είδους τραγικά λάθη και παραλήψεις.

Δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη τραγωδία: Η Κύπρος μνημονεύει τα 13 θύματα από την έκρηξη στο Μαρί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: