Σπαζοκεφαλιά οι ανεμβολίαστοι τουρίστες: Σκέψεις για τεστ αναπνοής και διαγνώσεις – εξπρές

Το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Το πρόβλημα με όσους τουρίστες φθάσουν στη χώρα μας και δεν θα είναι εμβολιασμένοι προσπαθεί να λύσει η κυβέρνηση.

Βάσει των προβλέψεων οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν PCR τεστ 72 ωρών προκειμένου να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ετσι μία σκέψη που μελετάται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να στέλνονται στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν οι απαντήσεις και οι τουρίστες να επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Ο φόβος των πλαστών πιστοποιητικών

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορωναιό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Με πληροφορίες από Σκάι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Συναγερμός στην Αθήνα: Η Ελλάδα υιοθετεί ιταλική μέθοδο εξάρθρωσης του οργανωμένου εγκλήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: