Ο Μπόρις ζητά από την Άγγελα να επιτρέψει στους Βρετανούς τουρίστες να κάνουν διακοπές στις χώρες της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με την μονίμως περίεργη κώμη του. EPA, ANDY RAIN




«O Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson) παλεύει για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.)» γράφει η βρετανική εφημερίδα Times, (κείμενο Matt DathanBruno Waterfield και Terenia Taras).

Ο Βρετανός πρωθυπουργός,  θα επιχειρήσει την επόμενη εβδομάδα να πείσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ (Angela Merkel), να επιτρέψει σε βρετανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. αυτό το καλοκαίρι.

Ο Johnson θα συναντηθεί με την Merkel στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς την Παρασκευή. Η συνάντηση γίνεται μετά από αντιπαράθεση που ξέσπασε εντός της ΕΕ για το θέμα των καλοκαιρινών διακοπών, με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει στη Γερμανία και τη Γαλλία να επιταχύνουν τον ρυθμό εμβολιασμού τους αντί να αποκλείσουν βρετανούς τουρίστες επιβάλλοντας περιορισμούς.

Με τη δήλωση αυτή η Ελλάδα  ευθυγραμμίζεται με την Ισπανία απορρίπτοντας τις προσπάθειες της Merkel για πανευρωπαϊκή υποχρεωτική καραντίνα για βρετανούς τουρίστες.

Η αντιπαράθεση για το θέμα αναμένεται να ενταθεί τη Δευτέρα, όταν η Γερμανία, με την υποστήριξη της Γαλλίας, θα προτείνει δεσμευτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για όλες τις ζώνες υψηλού κινδύνου, με τη Βρετανία να θεωρείται χώρα ανησυχίας για παραλλαγές του κορωνοϊού.

Τα σχέδια θα συζητηθούν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ  και των κρατών-μελών και αναμένεται να προσκρούσουν στην έντονη αντίδραση της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Μάλτας και της Πορτογαλίας.

ΠΗΓΗ: TimesMatt DathanBruno Waterfield και Terenia Taras – Boris Johnson takes fight for summer holidays to EU

Η αλήθεια από το ψέμα είναι κοντά; Η εφημερίδα Νew Υork Τimes για τις διώξεις κατά μεταναστών ως διακινητών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: