Απάντηση ΕΛΑΣ στην καταγγελία Γεωργιανού για βασανιστήρια: Συνελήφθη για ληστεία, εξετάστηκε από γιατρό

File Photo: Tα κεντρικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Απάντηση σε δημοσίευμα που υποστηρίζει, επικαλούμενο σχετική καταγγελία του, ότι ένας Γεωργιανός υπέστη ξυλοδαρμό και βασανιστήρια προκειμένου να ομολογήσει εμπλοκή του στο έγκλημα των Γλυκών Νερών δίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε βάρος του αλλοδαπού -που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε να προσπαθεί να βγει από τη χώρα μέσω των Κήπων Έβρου- διαπιστώθηκε ότι «είχαν προκύψει στοιχεία για συμμετοχή του σε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην οικία τους στο Πικέρμι».

Για τον λόγο αυτό αναφέρει η ανακοίνωση, μεταφέρθηκε στο αρμόδιο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη και εξετάστηκε από αστυνομικούς του για την υπόθεση των Γλυκών Νερών αναφέρει η ανακοίνωση που καταλήγει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κρατητήρια, ζήτησε και εξετάστηκε από γιατρό, ο οποίος γνωμάτευσε ότι είναι καλά στην υγεία του, ενώ δεν ζήτησε τη μεταφορά του σε νοσοκομείο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατριχιαστικές οι καταγγελίες

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του τομέαρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Σπίρτζη χαρακτήριζε «ανατριχιαστικές» τις επώνυμες καταγγελίες» του Γεωργιανού, ο οποίος «κατήγγειλε επώνυμα σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του ότι βασανίστηκε επί τέσσερις ημέρες από Έλληνες αστυνομικούς για να ομολογήσει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς».

Ακολούθως παραθέτει απόσπασμα από την καταγγελία του Γεωργιανού: «Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν ανατριχίλα:

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».

 

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γεωργιανός φέρεται να καταγγέλει βασανισμό του για να ομολογήσει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: