Προβοκάτσια: Διαμαρτυρία στην Τρίπολη εναντίον της υπουργού Mangoush διοργάνωσαν κολαούζοι της Τουρκίας

FILE PHOTO: Η υπουργός Εξωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Νάιλα αλ Μανγκούς, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Τρίπολη. Φωτογραφία Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, @MevlutCavusoglu




Σε τηλεγράφημα από την Τρίπολη το ειδησεογραφικό Πρακτορείο Agenzia Nova γράφει ότι “το δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι “Tanasuh”, ζήτησε από τους κατοίκους της Τρίπολης να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις εναντίον της Υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Najla el Mangoush.

Το κανάλι ανήκει σε προσωπικότητες που στηρίζουν το κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Λιβύης, σε εξορία στην Τουρκία.

Στόχος είναι η απομάκρυνση της επικεφαλής της λιβυκής διπλωματίας μετά τις δηλώσεις της  με τις οποίες ζητούσε την απόσυρση όλων των ξένων και μισθοφορικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών δυνάμεων, από το έδαφος της Λιβύης”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, το τηλεγράφημα

ΠΗΓΗ: Agenzia NovaLibia: prevista oggi a Tripoli protesta contro ministra Mangoush

Εξάλλου, ο Mevlüt Çavuşoğlu εξαπέλυσε έντονες κατηγορίες κατά της Ε.Ε. και της Ursula von der Leyen για το Sofagate, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας των διαφορών μεταξύ Επιτροπής και Συμβουλίου και όχι εξαιτίας της Τουρκίας.

Οι θέσεις καθορίστηκαν σύμφωνα με τις επιθυμίες των υπαλλήλων του Συμβουλίου και η συμπεριφορά Συμβουλίου και Επιτροπής υπήρξε «ντροπιαστική», είπε ο τούρκος Υπουργός.

Ο Heiko Maas υπογράμμισε τη βούληση να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και δήλωσε πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διένεξη μεταξύ της Άγκυρας και των χωρών-μελών της ΕΕ Ελλάδας και κύπρου. 

ΠΗΓΗ: SZ, Daniel Brössler- “Es war nicht unsere Schuld, dass dieses Bild entstanden ist”]

Απομονωμένος ο Ταγίπ γλύφει εκεί που έφτυνε: Οι απίστευτα σκληροί όροι του αλ Σίσι στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: