Πούτιν και Ερντογάν μίλησαν στο τηλέφωνο για την παραγωγή του Sputnik-V στην Τουρκία

File Photo: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμμετέχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Μάρτιο. EPA, ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK / KREMLIN, μέσω ΚΥΠΕ
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για το ενδεχόμενο της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες και το ζήτημα της αποστολής στην Τουρκία του ρωσικού εμβολίου από αυτόν τον μήνα.

Kατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναϊού, λαμβανομένης υπ’ όψιν της επιδημιολογικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε το ζήτημα της «τάχιστης οργάνωσης της αποστολής του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, από τον Μάιο», ενώ μελετώνται «οι δυνατότητες της διοργάνωσης της κοινής παραγωγής του εμβολίου σε τουρκικές φαρμακευτικές μονάδες».

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η Ουάσιγκτον δεν ανησυχεί από τις πρόσφατες μάχες μεταξύ του αφγανικού στρατού και των Ταλιμπάν


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: