Ο Ερντογάν στηρίζει Σοϊλού ως το τέλος: Βλέπει ακόμη μια βολική εμπλοκή Γκιουλέν, υπόσχεται σύλληψη Πεκέρ

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλά στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Πηγή Τουρκική Προεδρία




Ενώ ο αρχιμαφιόζος πρώην «φίλος» του Σεντάτ Πεκέρ υπόσχεται και 8η συνέχεια στις αποκαλύψεις που κάνει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε μεν αλλά όχι τόσο πειστικά δε.

Αρχικά, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε ότι στηρίζει το υπουργό Εσωτερικών και πιστό του… υπηρέτη Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενέπλεξε και πάλι τον Φετουλάχ Γκιουλέν ως υποστηρικτή των εγκληματικών συμμοριών στην Τουρκία και υποσχέθηκε Δικαιοσύνη με τη σύλληψη Πεκέρ.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου

Στήριξη στον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού απέναντι στις επιθέσεις του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πέκερ έδωσε για πρώτη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι “είμαστε και θα είμαστε δίπλα του”.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «στη χώρα υπάρχουν επεξεργαστές. Πίσω από τις επιθέσεις που στοχεύουν τον υπουργό μας Σοϊλού υπάρχει η ενόχληση για το κλίμα ειρήνης στη χώρα μας. Είμαστε δίπλα στον υπουργό Εσωτερικών μας και θα είμαστε δίπλα του στον αγώνα του ενάντια στις εγκληματικές όπως ήμασταν και στον αγώνα του ενάντια τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη για τις επιθέσεις Σεντάντ Πέκερ εναντίον του πρώην πρωθυπουργού ότι «η στόχευση του φίλου μας Μπιναλί Γιλντιρίμ μέσω του γιου του είναι άλλο ένα σημάδι που δείχνει ότι ο πραγματικός στόχος είναι άλλος. Με την άδεια του Αλλάχ θα χαλάσουμε και αυτό τον μηχανισμό. Κάνω έκκληση από εδώ. Κύριε Κεμάλ. Κυρία Μεράλ, (Σ.Σ. αναφερόμενος στου επικεφαλής των βασικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Κεμάλ Κιλινστάρογλου και Μεράλ Ακσενέρ) δεν θα βγάλετε το ψωμί σας από εδώ, μην προσπαθείτε μάταια.

Όπου και να το σκάσουν τα μέλη των συμμοριών εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε αν δεν τους φέρουμε στη χώρα μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Έπειτα από τις καταγγελίες, οι εισαγγελείς ξεκίνησαν τις απαραίτητες έρευνες. Βλέπουμε ότι προσπάθειες για να υποταχθούν οι εγκληματικές συμμορίες οι οποίες ήταν η ασθένεια της παλιάς Τουρκίας επιταχύνονται. Η FETO (γκιουλενιστές) χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο ύπουλα για μεγάλο χρονικό διάστημα”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει μέχρι σήμερα μια σειρά από βίντεο του Πεκέρ, ενός καταδικασμένου αρχηγού συμμορίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτού του τελευταίου, όμως τα βίντεο έχουν προκαλέσει τις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, απειλώντας την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Hellas Journal με πληροφορίες από ΚΥΠΕ // Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, ΤΟΥΡΚΙΑ

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Κάθε φορά και πιό κοντά στον Ερντογάν: Ο μαφιόζος Πεκέρ προαναγγέλλει νέο βίντεο την Κυριακή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: