«Μαύρη μέρα» για την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο ο χαμός του λοχαγού: Κόπηκε το σχοινί καταρρίχησης του άτυχου αξιωματικού

Από μεγάλο ύψος έπεσε ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια άσκησης σε περιοχή της Τροοδίτισσας. ΚΥΠΕ




Το νήμα της ζωής του 32χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, Ξάνθου Κυριάκου, από τη Λεμεσό, φαίνεται να κόπηκε μαζί με το σχοινί με το οποίο επιχειρούσε καταρρίχηση, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης στην περιοχή Τροοδίτισσας.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, «με τη χρήση σχοινιού προσπάθησε να καταρριχηθεί σε ειδική πλατφόρμα, όπου γίνεται κατάβαση σε γκρεμό», προσθέτοντας ότι «είχε αποκοπεί το σχοινί που κρατούσε, με αποτέλεσμα να πέσει στον γκρεμό, βάθους 40 μέτρων».

Ο 32χρονος παραλήφθηκε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατρών σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λεμεσού και την Εθνική Φρουρά, συνεχίζουν τις έρευνες.

Ο υπουργός Άμυνας

«Μαύρη μέρα» για την Εθνική Φρουρά χαρακτήρισε τη σημερινή, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος εξέφρασε τον συγκλονισμό του για τον άδικο χαμό του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος έπεσε από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια άσκησης.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας, όπου επισκέφθηκε του συγγενείς του αδικοχαμένου αξιωματικού, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως έχει ήδη δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα του τραγικού συμβάντος, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

«Είμαι συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του αξιωματικού μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Έχω δώσει οδηγίες για εις βάθος έρευνα, γι’ αυτό το τραγικό συμβάν», είπε.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία διερευνά το δυστύχημα στο πλαίσιο της θανατικής ανάκρισης, τα αποτελέσματα της οποίας θα αναμένουν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ,
Λεμεσός, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Στους κυπριακούς αιθέρες θα πετάξουν πάλι σήμερα γαλλικά μαχητικά Rafale κατά την άσκηση Κύπρου-Γαλλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: