Ετοιμα τα δημοτικά σχολεία στην Πάφο για την επιστροφή των μαθητών από τη Δευτέρα

File Photo: Μαθητές σε σχολείο στην Κύπρο. Τα Δημοτικά σχολεία της Πάφου είναι πλήρως έτοιμα να δεχτούν μαθητές από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. ΚΥΠΕ
Τα Δημοτικά σχολεία της Πάφου είναι πλήρως έτοιμα να δεχτούν μαθητές από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με τα πρωτόκολλα τα οποία εφαρμόζονται, σύμφωνα με τον Α΄ Λειτουργό Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρη Μικελλίδη.

Ο κ. Μικελλίδης σημείωσε πως όσοι πιο πολλοί μαθητές διενεργήσουν τα rapid test τόσο πιο ασφαλή θα είναι τα σχολεία και οι οικογένειες τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως οι μαθητές του δεύτερου κύκλου της Δ’, Ε’, και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού προτρέπονται να προβούν σε προαιρετικό rapid test, μετά από συναίνεση των γονιών τους, ώστε να υπάρχει σιγουριά με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και φοίτηση στα πλαίσια ασφάλειας για όλα τα παιδιά.

Στην Πάφο, συνέχισε, κινητές μονάδες για τη διενέργεια rapid test για τους μαθητές θα λειτουργήσουν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πάφου 09:00-18:00 και στο ΙΒ΄ Δημοτικό Πάφου Πεύκιος Γεωργιάδης 09:00-18:00, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στα οποία οι γονείς θα μπορούν να προσέρχονται με τα παιδιά τους.

Ο σκοπός, συνέχισε, “είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να προχωρήσουν στην εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, για ένα ασφαλές σχολείο αλλά και για τις οικογένειες τους”. Είναι, πρόσθεσε, ένας τρόπος συμβολής των γονιών και των παιδιών στην προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία να αναχαιτίσουν αυτό το πρόβλημα και να γυρίσει επιτέλους η ζωή μας στην κανονικότητα.

Ο κ. Μικελλίδης προέτρεψε ακόμη τους γονείς να είναι συνεργάσιμοι με τις οδηγίες της Πολιτείας και των σχολείων, έτσι ώστε να διέλθει και το τελευταίο στάδιο λειτουργίας, με πλήρη ομαλότητα, αλλά και για να μπορέσουν οι μαθητές να κερδίσουν το μέγιστο δυνατό από τα σχολεία και τη φοίτηση τους σ` αυτά.

Σημειώνεται πως στην επαρχία Πάφου λειτουργούν συνολικά 76 σχολεία στη Δημοτική και Προδημοτική εκπαίδευση, εκ των οποίων 41 Δημοτικά Σχολεία, 35 Δημόσια Νηπιαγωγεία και ένα Ειδικό Σχολείο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κική Περικλέους 
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τι αλλάζει από τις 10 Μαΐου στην Κύπρο: Τα νέα μέτρα και οι απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: