Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Προεκλογικά θέματα στα πρωτοσέλιδα

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Προεκλογικά θέματα καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος της σημερινής ειδησεογραφίας όπως παρουσιάζεται από τον Κυπριακό Τύπο. Αποτελέσματα δημοσκόπησης, οι χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργικού Συμβουλίου μέσα από προεκλογικό φακό, είναι μεταξύ των θεμάτων.

Απασχολούν, επίσης, θέματα όπως η ανησυχία της Κεντρικής Τράπεζας για τα ακίνητα, τα αποτελέσματα ευρωπαϊκής έρευνας που δείχνουν ότι η πανδημία εξάντλησε τους Ευρωπαίους και άλλα.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Αντέχει ο ΔΗΣΥ” γράφει στο κύριο της θέμα ότι δεν έπιασαν τόπο η μηδενιστική πολιτική της αντιπολίτευσης και οι επιλεκτικές εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή εναντίον της Κυβέρνησης, αναφερόμενη στα αποτελέσματα δημοσκόπησης του Σίγμα.

Η εφημερίδα γράφει και για σοβαρό περιστατικό θρόμβωσης στην Κύπρο μετά από εμβολιασμό. Επίσης, αναφέρει σε άλλη είδηση ότι η Τουρκία χτίζει στα κατεχόμενα βάση για drones, που θα χρησιμοποιεί για επιθέσεις.

“Εβρεξε παροχές χθες στο Προεδρικό”, τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο “Πολίτης” και γράφει ότι με όλα τα όπλα ρίχνεται πλέον στον προεκλογικό αγώνα και η Κυβέρνηση, με το Υπουργικό να λαμβάνει αποφάσεις για επιδόματα, δρόμους, φιλοζωικές οργανώσεις και εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι δάνεια 112 εκ από την ΕΤΕπ θα λάβει η Κυβέρνηση για οδικά έργα. Επίσης, σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι είναι κοντά στο 50% οι εμβολιασμοί, ενώ αναφέρεται και σε προβληματισμό από περιστατικό θρόμβωσης που ενδεχομένως σχετίζεται με τον εμβολιασμό.

Ο “Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Ακίνητα ανησυχούν Κεντρική” γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί ότι μια ενδεχόμενη επιδείνωση της απόδοσης του τομέα των ακινήτων, θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία και κεφαλαιακή επάρκεια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στην πυρκαγιά στην Κορινθία και σημειώνει ότι η Ελλάδα μπήκε στην εποχή των πυρκαγιών. Αλλού γράφει ότι άλλες 90 με 100 υποθέσεις πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών υψηλού κινδύνου εντόπισε η Ερευνητική Επιτροπή μετά την παράδοση του ενδιάμεσου πορίσματός της.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Ο Covid εξάντλησε τους Ευρωπαίους” αναφέρεται σε έρευνα της ΕΕ, στην οποία για την Κύπρο καταγράφεται ότι οι Κύπριοι σιχάθηκαν την εξ αποστάσεως μάθηση και εργασία και ότι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος θα μπορούσε να βρεθεί στην πράσινη λίστα της Βρετανίας σε 3 με 6 εβδομάδες. Επίσης, αναφέρει σε άλλη είδηση ότι γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από επεισόδιο θρόμβωσης.

Η εβδομαδιαία “Γνώμη” με τίτλο “Πανικός σε ΔΗΣΥ και προεδρικό!” γράφει για συνεχή πτώση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και για προκλητική αποστασιοποίηση παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης.

Επίσης γράφει για αναλγησία του κράτους Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ με αφορμή τις αναπομπές νόμων ενώ σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ επείγεται να κλείσει τα ενεργειακά ζητήματα στην Αν. Μεσόγειο.

Το “Κυπριακό Ποντίκι” τιτλοφορεί το κύριο του θέμα “Ο Γκουτέρες μιλά “αγγλικά” και συνομοσπονδιακά και γράφει ότι τη βρετανική φόρμουλα για το Κυπριακό φαίνεται να υιοθετεί ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πανδημία και πρακτικές συμβουλές από ειδικούς για την αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Αλλού γράφει για εκστρατεία ελέγχου στις τυχερές σακούλες από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Η “Οικονομική Καθημερινή” υπό τον τίτλο “Από νωρίς στα δύσκολα η νέα Βουλή” γράφει για την κληρονομιά νομοσχεδίων που βρίσκονται στα συρτάρια για χρόνια.

Αλλού αναφέρεται σε σημαντικούς σταθμούς της θητείας της απελθούσας Βουλής, όπως η έγκριση για τα υφυπουργεία Ναυτιλίας, Τουρισμού και Καινοτομίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο 8,4% θα ανέλθει φέτος η ανεργία στην ευρωζώνη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Δυο θάνατοι από τον κορωναϊό και 77 κρούσματα στην Κύπρο την Πέμπτη σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: