Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Πανδημία, Ευρωκοινοβούλιο και προεκλογικές αντιπαραθέσεις στα πρωτοσέλιδα

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η προοπτική ανοίγματος των οδοφραγμάτων που παραμένουν κλειστά λόγω πανδημίας, η άρνηση πολλών Κυπρίων να εμβολιαστούν, η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

Επίσης στα πρωτοσέλιδα και οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ για τις προτάσεις που κατατίθενται και ο εντοπισμός της ινδικής μετάλλαξης του κορωναϊού σε δείγματα που λήφθηκαν στο αεροδρόμιο, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Πέμπτης.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανοίγουν τα οδοφράγματα», γράφει ότι ένα βήμα πριν από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων βρίσκονται οι δύο πλευρές. Αλλού αναφέρεται σε νέο πονοκέφαλο με τον κορωνοϊό, αφού ήρθε στην Κύπρο η Ινδική και η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη δική του παγίδα έπεσε το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος με προεκλογικό βίντεο για τον Μάκη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Το 40% των πολιτών δεν σηκώνει τα μανίκια», γράφει ότι μπορεί ο πρώτος κύκλος του εμβολιαστικού προγράμματος του Υπουργείο Υγείας να ολοκληρώθηκε, αλλά μόνο το 45% των πολιτών έχει εμβολιαστεί. Αλλού γράφει ότι η ΜΟΚΑΣ ανέφερε στην Ερευνητική Επιτροπή ότι δεν είχαν θεσμικό ρόλο στις πολιτογραφήσεις.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι έρευνα που διενεργήθηκε με εντολές του Υπουργού Γεωργίας για τις παράνομες δραστηριότητες που σχετίζονται με την προμήθεια νερού από γεωτρήσεις στο σφαγείο Cypra, επιβεβαίωσε τους ανεπαρκείς ελέγχους στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ζητούν αναστολή ενταξιακών», αναφέρεται σε σκληρή ατζέντα από το Ευρωκοινοβούλιο για την Τουρκία και σαφές μήνυμα στους ηγέτες της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι άλυτο παραμένει το εργασιακό καθεστώς εκπαιδευτικών που εργάζονται στα βραδινά και απογευματινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες.

Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει τελικά η υπόθεση με πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος καταγγέλθηκε από νεαρή για άσεμνη επίθεση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΑΚΕΛ καταθέτει προτάσεις…ο ΔΗΣΥ δεν τις βλέπει», γράφει ότι την ίδια στιγμή που ο ΔΗΣΥ κατηγορούσε χθες το ΑΚΕΛ για άρνηση, ο Πρόεδρος παραδεχόταν δημόσια ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει προτάσεις.

Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών που εργάζονται με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και γράφει ότι κλιμακώνουν τα μέτρα και οδηγούν ξανά την Κυβέρνηση στο Δικαστήριο. Αλλού γράφει ότι όλα ρευστά παραμένουν στο θέμα του τουρισμού για την επόμενη εξαμηνία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ινδική μετάλλαξη φτάνει στην Κύπρο» γράφει ότι το συγκεκριμένο στέλεχος βρέθηκε σε τέσσερις περιπτώσεις αφίξεων από χώρες της γκρίζας κατηγορίας.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision επιδοκιμάστηκε από τον ίδιο τον «Εωσφόρο» , πρωταγωνιστή στην ομώνυμη σειρά του Netflix, την ώρα που πιστοί διαμαρτυρήθηκαν για βλασφημία. Αλλού γράφει ότι πολλές λεωφορειολωρίδες αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι τον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Kρούσματα ινδικής και νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στην Κύπρο: Σε ταξιδιώτες από τρίτες χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: