Έφηβοι, τεχνολογία και ψυχική υγεία: Έρευνα της Οξφόρδης δεν βρίσκει σύνδεση

File photo: Η έρευνα της Οξφόρδης δεν επιβεβαιώνει την ευρέως διαδεδομένη άποψη για σύνδεση της ψυχικής υγείας με την χρήση της τεχνολογίας. Photo via Pixabay.com/Luisella Planeta Leoni
Παραμένει «μικρή συσχέτιση» μεταξύ της χρήσης της τεχνολογίας και των προβλημάτων ψυχικής υγείας, σύμφωνα με μελέτη περισσότερων από 430.000 ατόμων ηλικίας 10 έως 15 ετών.

Το Oxford Internet Institute σύγκρινε την χρήση τηλεόρασης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη χρήση συσκευών με τα συναισθήματα κατάθλιψης, τάσεις αυτοκτονίας και προβλήματα συμπεριφοράς.

Βρήκε μια μικρή πτώση της σχέσης μεταξύ κατάθλιψης και χρήσης κοινωνικών μέσων και τηλεοπτικής προβολής, από το 1991 έως το 2019,

Υπήρξε μια μικρή αύξηση μεταξύ των συναισθηματικών ζητημάτων και της χρήσης των κοινωνικών μέσων.

Χαρούμενοι άνθρωποι

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι λιγότερο χαρούμενοι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερα κοινωνικά μέσα” δηλώνει ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας ο καθηγητής  Andrew Przybylski. “Είχαμε διαπιστώσει μια σύνδεση μεταξύ των επιπτώσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ψυχικής υγείας, από το 2010 έως το 2019”, προσθέτει.

Τώρα λέμε ότι “η σύνδεση αυτή δεν ισχυροποιειται”.

Κι αυτό αποτελεί μια προειδοποίηση για τους νομοθέτες που εστιάζουν στις κοινώς διαδεδομένες πεποιθήσεις σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ψυχική υγεία των νέων.

«Αρνητική ευημερία»

Οι συμμετέχοντες, στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο, βαθμολόγησαν τα συναισθήματά τους χρησιμοποιώντας καθορισμένες ερωτήσεις με αποκρίσεις κλίμακας.

Τον Ιανουάριο του 2021, μια μελέτη είχε δείξει ότι υπερβολικήχρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται με την αρνητική ευημερία και την αυτοεκτίμηση μεταξύ των εφήβων .

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία των νέων περιλαμβάνουν την πανδημία του κορωναϊού .

Προσφάτως η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 500 εκατομμυρίων λιρών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας , με 79 εκατομμύρια λίρες να προορίζονται για παιδιά και νέους.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ιντερνετ με τις διαστημικές ταχύτητες του Ελον Μασκ διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσα στο 2021

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: